Regindirea sistemului de ingrijiri medicale la domiciliu


Intră acum și în grupul de

„Pana la sedinta de Colegiu care va avea loc saptamana viitoare, am rugat conducerea CNAS sa prezinte un alt mod de distribuire a fondurilor destinate ingrijirilor medicale la domiciliu. Chiar daca, la ora actuala, aceste fonduri sunt inca reduse, vreau sa incercam sa le gestionam mai eficient.” a declarat ministrul Sanatatii.

La ora actuala, din Fondul Unic de Asigurari de Sanatate, sunt alocate aprox. 39 mld. lei pentru acordarea de ingrijiri medicale la domiciliu. Desi aceste fonduri nu sunt suficiente, in opinia ministrului Sanatatii, ele pot gestionate mult mai judicios.

De asemenea, tot pe data de 19 aprilie a.c., ministrului Sanatatii ii va fi prezentat si un plan de masuri, necesar pentru reorganizarea activitatii in Ambulatoriul de specialitate.

„Stiu ca, pe de-o parte, bolnavii se plang ca nu mai au acces la manevre simple si tratamente in ambulatoriul de specialitate, iar pe de alta parte, spitalele au probleme cu decontarea serviciilor pe care le realizeaza. Vreau sa indreptam aceste lucruri.”, a declarat ministrul Sanatatii in sedinta de Colegiu.

Un alt punct in agenda ministrului Sanatatii il reprezinta si regandirea directiilor de sanatate publica, modul de organizare al acestora, competente etc.


Intră acum și în grupul de