Osama bin Laden ofera un armistitiu Europei


Intră acum și în grupul de

Autorul mesajului afirma insa ca armistitiul nu este valabil si in cazul Statelor Unite. El promite totodata sa razbune uciderea, de catre Israel, a liderului spiritual al miscarii Hamas, seicul Ahmed Yassin.

Mesajul se refera si la atentatele cu bomba de la Madrid, din 11 martie precum si la atacurile din 11 septembrie de la New York si Washington, spunand ca reprezinta o riposta data actiunilor intreprinse de Statele Unite si Spania in Irak, Afganistan si teritoriile palestiniene.

Vocea de pe banda critica totodata Statele Unite pentru faptul ca, sustine ea, ignora „adevarata problema”, si anume aceea a „ocuparii intregii Palestine”.

Mesajul condamna totodata conflictul din Irak, drept o masinatie de care ar beneficia firmele producatoare de armament si cele care iau parte la procesul de reconstructie, fiind numit concernul american Halliburton.

Ministrul de externe al Italiei Franco Frattini a spus si el ca e de neimaginat sa aiba loc vreo discutie de pace cu Osama bin Laden.

Un purtator de cuvant al guvernului britanic afirma ca oferta de armistitiu – daca este autentica – este un complot cinic de a creea disensiuni intre Europa si Statele Unite. El a mai spus ca nu pot exista nici un fel de negocieri cu al Qaeda si ca raspunsul cuvenit dat terorismului este lupta impotriva sa si nu cedarea.

Iar viitorul detinator al portfoliului externelor, in noul guvern spaniol, Miguel Angel Moratinos spune ca astfel de mesaje trebuie ignorate cu totul.

Dupa atacurile de la 11 septembrie au aparut mai multe mesaje ca venind din partea liderului retelei al Qaeda, Osama bin Laden.

Cea mai recenta inregistrare, difuzata in luna ianuarie de postul de televiziune arab Al Jazeera, condamna ocupatia americana din Irak si critica tarile arabe care au sprijinit razboiul.

Ulterior, CIA – Agentia centrala de informatii a Statelor Unite – a confirmat ca vocea de pe banda era cea a lui Osama bin Laden.


Intră acum și în grupul de