Nechifor: „Pe 28 noiembrie, vom sarbatori festiv Ziua Bucovinei”


Intră acum și în grupul de

nechifor2

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava: „Am avut o intalnire cu mai multe institutii pentru coordonarea a trei evenimente majore. Ziua Bucovinei, si salut ca Senatul a votat legea si astept votul Camerei. Poate ca va fi prima zi oficiala recunoscuta de statul roman. Sunt 95 de ani de la Unire. Al doilea eveniment e Ziua nationala a Romaniei si Ziua minoritatilor, de pe 18 dec.

E important sa promovam aceste evenimente si sa promovam Bucovina. Sunt convins ca vor fi evenimente de inalta tinuta. Pe 28 noiembrie, vom avea manifestari culturale si sedinte oficiale la CJ si vom sarbatori festiv Ziua Bucovinei. Dupa amiaza, ne vom adresa publicului cu un spectacol special. Pentru 1 Decembrie, vom inchide traficul rutier pe bulevardul principal si am luat in calcul variante utile si usoare pentru a ocoli zona centrala.

Doresc foarte mult ca in acest an sa dam stegulete cu imnul national si sper ca toti sucevenii sa il cante odata cu noi. Vom avea in Centru si ciolan cu fasole, dar si variante de post. Vor fi multe formatii care vor evolua. Si primarul Sucevei Ion Lungu pregateste o surpriza.”

Ion Lungu, primarul Sucevei:

” Vrem sa crestem intensitatea sarbatorii din 28 noiembrie. Voi face un proiect de HCL ca sa ne asociem cu CJ pentru a sarbatori si cu sprijn financiar daca e nevoie. E binevenit evenimentul cand se discuta despre regionalizare. Trebuie sa facem mai multe pentru Bucovina. Pentru 1 decembrie, cred ca nu e o problema sa intrerupem temporar traficul pe bdul principal. Cred ca e binevenita si ideea asta de a da sens major zilei nationale.Vom aprinde luminile in bradul de Craciun undeva pe la ora 17, chiar de 1 Decembrie si pe 6 decembrie vom inaugura Targul de Craciun in Bucovina.”

Nechifor: „Cand plec in afara tarii, plec fara sa cheltuiesc din banii publici. Voi merge la Bruxelles la Open Days, pe 8 si 9 octombrie, unde vom avea dezbateri si intalniri pe  care Agentia NE le organizeaza in vederea obtinerii de finantari europene. Pe 9, vom avea si o conferinta de presa cu media europeana si vom discuta de Bucovina.”

Lungu: „Sunt unitati scolare unde nu putem da drumul la caldura pentru ca nu avem bransament separat. Problema va fi rezolvata integral cand vom furniza la toata Suceava. Termica a trecut la umplerea instalatiilor cu lichid si saptamana viitoare, vom stabili data de furnizare a caldurii in Suceava.”


Intră acum și în grupul de