Baisanu: „Sambata, va fi o competitie corecta si loiala fata de partid si colegi”


Intră acum și în grupul de

baisanu si echipa

Conferinta de presa la sediul PNL Suceava

TEXT LIVE

Doar 11 membri ai PNL Suceava si-au inregistrat candidatura pentru functia de presedinte al organizatiei judetene.

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava:

„Din pacate, suntem doar o singura echipa aici, pentru ca ceilalti colegi care si-au depus candidaturile au preferat sa faca afara conferinta de presa. E pacat, pentru ca in PNL au loc toti membrii PNL, indiferent de parerile lor. Mesajul meu este de unitate, de seriozitate si rationalitate. E important sa trecem de aceste alegeri cu fruntea sus, civilizati, in echipa, pentru a arata ca PNL functioneaza cu o singura echipa.

Sambata, va fi o competitie corecta si loiala fata de partid si colegi. Ca presedinte al PNL, trag un semnal de alarma important privitor la ceea ce simtim ca se va intampla in perioada urmatoare. Faptul ca in jurul dlui Ursaciuc, care e foarte  bun prieten cu presedintele PDL Gheorghe Flutur, s-au aciuat o serie de oameni pe care i-am primit in PNL si i-am considerat oameni care vor sa construiasca, mi-am dat seama ca langa Ursaciuc au venit Pardau-PDL, Prodan, la fel.

Il vedem si pe Carcalete care a facut acelasi lucru: plecat cu Flutur, tradat Flutur, plecat PNL, tradat PNL. La fel si Lucian Lungu, care a facut la fel. Galan care vine din PD. Nichitean, care a votat de n ori a plecat din PDL si a venit in PNL. In nucleu, care isi doreste reformarea PNL. Personal, consider ca acesti oameni nu doresc binele PNL si ca peste 3 ani, s-ar putea sa se suie pe alta barca si sa migreze unde dicteaza interesele lor.

Nu ne dorim un PDL in PNL si nici sa dam la cheie lui Flutur partidul. Fac o analiza pe statut. Ursaciuc a inceput o activitate de razmerita, imediat dupa ce CNSAS i-a publicat hotararea prin care e declarat colaborator al Securitatii. Citind statutul, Ursaciuc a inteles ca nu va putea candida la nici o functie in administratie. De atunci, a incercat sa rupa o parte din PNL pentru a crea presiune in 2016 si ca trebuie sa candideze neaparat. Sunt omul care l-a sustinut pe Ursaciuc. Imi place competitia si e normal sa fie competitie la PNL. Nu exista nici un alt partid in care sa fie mai multe framantari si asta pentru ca la noi exista democratie. Nenorocirea e ca unii inteleg democratia invers. Daca in BPJ, 14 oamenni voteaza intr-o directie si 11 in alta, ei ar vrea ca directia sa fie data de cei 11. Vreau sa apar imaginea PNL si nu raspund atacurilor de la Radauti.

Ursaciuc uita sau i-a luat Dumnezeu mintile ca el e doar presedintele organizatiei Humor. Ursaciuc  a venit la Falticeni cu trei membri pentru a sustine o conferinta de presa fara a anunta pe nimeni. La fel si la Radauti. Ursaciuc nu isi respecta colegii din filiale si presedintii din organizatii care sunt chiar mai mari ca organizatia sa. Nu poti intra cu forta in organizatiile din care nu faci parte considerand ca tu esti imparat peste tot. El nu e capabil sa faca politica la nivel judetean. O face doar ca la Humor, cu japca. El hotaraste pentru toti. Am observat ca azi au venit la depuneri foarte multi membri ai PNL. Unii din ei care vin odata la 4 ani, uitand ca partidul exista si sa plateasca cotizatiile si sa reinnoiasca documentatia. S-au scos singuri in afara PNL. E vorba de dl Rozopol. E normal ca orice om din PNL sa candideze, dar anormal ca un <<ne-membru>> sa isi doreasca asta. Romica Buta, care a candidat independent la alegerile locale si a demisionat din PNL, vrea sa candideze, la fel si Lucian Lungu. Ii sfatuiesc pe toti acesti oameni, care odata la 4 ani isi arata dragostea fata de partid, sa inteleaga ca poti face asta cu inima deschisa si cu moralitate doar daca ai muncit si ai fost alaturi de partid. In caz contrar, sa faca astfel de jocuri la Partidul Poporului sau al pasarilor calatoare.

Sambata, toata zarva facuta de Ursaciuc nu e pentru el. El se va retrage si va oferi sprijinul dlui Popoiu, primar de la Siret. Popoiu e liberal vechi, primar demn si corect si de toata admiratia mea. Il felicit si, garantat, va avea mai multe voturi ca Ursaciuc. Daca a fost aruncat in batalie ca unealta a lui Ursaciuc, va fi pacat. Urez succes candidatilor. Am incredere ca delegatii vor vota membri ai PNL si nu oameni de la PDL cu interese clare. Avem 63 de candidaturi la BPJ si sper sa fie alegeri elegante si corecte.

Marius Zmau, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL: „Organizatia Suceava avand pe 5 octombrie, 182 de delegati vom considera ca peste 175 vor vota echipa lui Baisanu, echipa care la locale a scos 22.000 de voturi. Succes si celeilalte echipe.”

Ilie Nita, vicepresedinte PNL Suceava: „Toti membrii din Colegiul 2 sustin continuitatea si unitatea PNL si pe Baisanu la conducerea partidului.”

Mihaita Negura, primarul municipiului Campulung Moldovenesc: „Organizatia Campulung va participa cu 22 de delegati. 21 vor vota cu Baisanu. Avem un coleg acolo cu alte optiuni si e dreptul lui sa aiba.”

Gelu Puiu: „Pe zona de munte, dupa toate datele, 60 % merg cu Baisanu. Indiferent de vot, de pe 5 octombrie, PNL are nevoie de continuitate si stabilitate si sa atingem targeturile vis-a-vis de alegerile din 2014. Sper ca impreuna sa trecem de data de 5 si sa ne apucam de lucru pentru PNL.”

Alexandru Baisanu: „Avem in echipa 29 de candidati pe care ii vom sustine cu aproximativ 700 de voturi. Fiecare zona vine cu un numar de voturi si dupa negocierile duse intre zone ne bazam pe aceste voturi. Lucrurile sunt foarte clare pentru mine. Cei care au migrat sunt foarte putini si nu exista sincope si am incredere ca PNL va ramane pe maini bune, care au luptat pentru partid si nu in interesul altor partide sau interes personal.

Sunt convins ca Ursaciuc va pierde si e normal sa fie asa. Sunt convins ca dup adata de 5 octombrie, voi fi liantul numarul unu al PNL, incercand sa aduc aproape de noi pe toti membrii marcanti ai PNL. Am un respect deosebit pentru Adrian Popoiu si pentru Tudor Zdrob si ii voi sprijini pe cei care au pierdut alegerile. Exact cum s-a petrecut cu primarul Ioan Paval pe care l-am propus ca lider al alesilor locali. E adevarat ca am facut o greseala mare pentru ca nu a colaborat cu noi deloc. Paval semnase plecarea la UNPR si PDL, dar l-am convins in 2012 ca USL va castiga. Faptul ca e membru al PNL se datoreaza oportunismului de care da dovada.

Ursaciuc a semnat un formular de candidatura in care declara pe propria raspundere ca indeplineste conditiile statutului si codului etic privind candidaturile pentru functiile in PNL. Lucrurile sunt foarte clare pentru el si crede ca indeplineste conditiile. E un act de eroism si de demnitate din partea lui stiind ca nu poate candida conform statutului. Candidatura lui va fi judecata conform statutului. Foarte multi membri ai PNL au semnat o contestatie referitor la candidatura lui.”


Intră acum și în grupul de