Un ucrainean a vrut sa fuga din tara dupa ce a provocat un accident mortal


Intră acum și în grupul de

Agentul de politie rutiera Corneliu Jibu din cadrul Serviciului politiei Rutiere Suceava-Biroul Drumuri Nationale, formatiunea Siret, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa ca in cadrul unei actiuni coordonate de IPJ Suceava, efectua ,vineri seara, impreuna cu agentul sef adjunct de politie Constantin Rotar de la Politia Siret controale filtru pe o strada din orasul Siret si a oprit o autoutilitara pentru control. In spatele autoutilitarei circula la o distanta foarte mica o alta masina cu numar de inmatriculare ucrainean care a demarat apoi in viteza. Jibu a spus ca demararea in tromba a autovehiculului cu numar ucrainean i s-a parut suspecta si de aceea s-a trecut la urmarirea masinii, politistii reusind sa ajunga masina in apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

El a spus ca a observat ca masina, care era condusa de cetateanul ucrainean Mikola Humeniuc (41 ani) din Raionul Hliboca, avea antena radio rupta, o avarie la parbriz si la aripa dreapta.Cercetind mai atent masina, politistii suceveni au descoperit mai multe fire de par incastrate in cioburile de la parbriz si o pata de culoare rosiatica.

Intrebat unde si-a lovit masina , cetateanul ucrainean a spus ca avaria a fost determinata de o ciocnire cu un camion in timp ce incerca sa parcheze masina pe raza municipiului Suceava.

Politistii l-au condus pe sofer la sediul Politiei Siret , apoi banuind ca ucraineanul a fost implicat intr-un accident rutier grav , au strabatut cu masina Politiei distanta Siret -Granicesti pe drumul European E85, cercetind santurile si carosabilul.

La intoarcerea spre Siret, la aproximativ 800 de metri de intrarea in oras, politistii au descoperit urmele de frinare ale unui autoturism si corpul unui barbat culcat intr-un sant si au anuntat ambulanta. Personalul medical al ambulantei a constatat decesul barbatului accidentat, Procopie Diaconu (62 ani) din Raionul ucrainean Hliboca.

In urma continuarii cercetarilor, s-a stabilit ca Diaconu intrase , vineri, in Romania prin Punctul de Trecere simplificata a Frontierei de la Climauti si se indrepta, pe jos, spre o localitate suceveana unde domiciliaza fiul sau, fiind lovit de autoturismul lui Humeniuc care se deplasa dinspre Suceava spre Siret.

Diaconu a fost lovit cu aripa exterioara a masinii, apoi proiectat de pe parbriz, in sant. Soferul a parasit locul accidentului indreptindu-se spre Punctul de Trecere a Frontierei Siret in speranta ca va putea parasi teritoriul Romaniei.

Lui Mikola Humeniuc i s-a intocmit dosar penal fiindu-i interzisa parasirea teritoriului Romaniei si este cercetat in stare de libertate pentru ucidere din culpa si parasirea locului accidentului.


Intră acum și în grupul de