Lansari de candidati cu cintec la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Astfel, daca initial PSD stabilise ca lansarea candidatului sa se faca la ora 13:00, social democratii au luat decizia organiza acest eveniment cu doua ore mai devreme, pentru a-i da posibilitatea presedintelui PNL, Theodor Stolojan de a se intilni cu cetatenii orasului in incinta Casei de Cultura. Presedintele PSD Suceava, Gavril Mirza, a spus ieri ca desi ora la care trebuia sa aiba loc lansarea candidatului fusese stabilita cu mai mult timp inainte, la solicitarea PNL, s-a luat hotarirea de a o decala, astfel incit liderul liberal sa-si poata respecta programul vizitei pe care o face in judetul nostru. Pe de alta parte, Mirza a tinut sa clarifice si problemele care au aparut in urma refuzului autoritatilor locale din Gura Humorului de a autoriza un mars al liberalilor. In calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mirza a declarat ca a avut o discutie cu conducerea Inspectoratului Judetean de Politia, careia i-a solicitat sa ia toate masurile in situatia in care marsul va fi totusi organizat. Mirza a spus ca nimeni nu ii va impiedica pe liberali sa aiba o intilnire cu cetatenii orasului Gura Humorului, si ca nici nu ii va opri sa organizeze acel mars. „N-am dorit ca din aceasta actiune a liberalilor sa se declanseze un conflict intre PSD si PNL. Noi nu ii impiedicam sa se intilneasca cu cetatenii orasului si nici sa faca marsul. Sa se duca sa se vorbeasca cu oamenii unde vor. In asemenea conditii am discutat cu organele responsabile sa le asigure conditii sa-si poata desfasura activitatea in Gura Humorului. Inclusiv noi ne vom preocupa sa terminam intilnirea noastra de la Casa Culturii din acest oras pentru a putea ei sa intre”, a declarat Mirza.

Primarul orasului Gura Humorului, Mircea Dobre(PSD), a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca a primit trei cereri din partea PNL Suceava, care solicita aprobarea, pentru organizarea, in data de 17 aprilie, in piateta din centrul orasului, a unui miting si unui mars sau intilniri ale cetatenilor din oras cu presedintele PNL, Theodor Stolojan, candidatul la Presedintie al acestui partid. El a spus ca a respins aceste solicitari intrucit considera ca sint actiuni electorale, care se desfasoara la 50 de metri distanta de spital, fapt interzis de legislatia actuala. Primarul a evitat sa spuna motivul pentru care in aceeasi piateta a acceptat organizarea unei intilniri a presedintelui Romaniei, Ion Iliescu, cu locuitorii orasului.

El a precizat ca a pus la dispozitia PNL sala Casei de Cultura din localitate, si ca pentru desfasurarea in bune conditii a intilnirii, a fost devansata cu citeva ore lansarea candidatului PSD la functia de primar al orasului.

Dobre a mai spus ca a informat IJP Suceava si Comandamentul Judetean de Jandarmi ca in centrul orasului Gura Humorului ar putea fi organizat, simbata, un miting neautorizat si ca a solicitat acestor institutii sa adopte masurile pe care le considera necesare.


Intră acum și în grupul de