45 de producatori si-au expus marfa la Targul de toamna „Produs in Bucovina”, din parcarea Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Produs in BucovinaUn număr de 45 de producători de alimente din județul Suceava, membri ai Asociației Produs în Bucovina, participă în acest weekend la Târgul de toamnă cu același nume.

Producătorii au adus în parcarea Iulius Mall Suceava, preparate din carne, produse lactate, produse de panificaţie şi patiserie, bere, bere de casă, must, sucuri naturale, miere de albine şi produse apicole, fructe, îngheţată, dar şi preparate la grătar şi ceaun.

Asociația Produs în Bucovina a fost fondată în anul 2009, iar în momentul de față numără 45 de membri și un membru asociat.

„Membrii Asociației << Produs în Bucovina >> sunt firme foarte mari, până la producători individuali, care asigură în momentul de față un număr total de 2.890 de locuri de muncă, cu o cifră de afaceri pe 2012 de 90 de milioane de euro”, a declarat Cristina Dumitrescu, președintele Asociației „Produs în Bucovina”, la deschiderea oficială a evenimentului.

Potrivit acesteia, membrii asociației au în total 50 de produse tradiționale atestate, iar trei producători au certificate ecologice.

Preşedintele Asociaţiei „Produs în Bucovina” a subliniat că cea mai importantă acţiune a asociaţiei este „Târgul de acasă” care a fost deschis vineri în parcarea unui centru comercial din municipiul Suceava.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că autorităţile judeţene vor continua parteneriatul cu această asociaţie care a dovedit că, în ciuda concurenţei dintre firme, se poate construi o structură puternică. „E greu, dar cu curaj, iniţiativă şi risc s-a reuşit acest concept care reprezintă gustul din Bucovina”, a spus Nechifor.

El a spus că alături de frumuseţile din Bucovina, de aerul din zonă este important şi gustul produselor alimentare ale zonei.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că  „Târgul de acasă” al Asociaţiei este un brand puternic subliniind că în acest domeniu calendarul evenimentelor începe în luna octombrie, după strângerea recoltei. El a anunţat că în perioada următoare vor fi organizate târguri similare în Iaşi şi Bucureşti.

În  târg este prezentată şi o expoziţie de animale ale zonei cu cai, vite, oi şi păsări, iar duminică va fi organizată o prezentare de câni ciobăneşti de Bucovina.

În târg sunt  prezenţi şi meşteri populari din judeţ într-un sat din căsuţe de lemn unde oferă spre vânzare diverse obiecte de artizanat, de la traiste de Straja, ouă încondeiate, ustensile de bucătărie din lemn, costume populare sau obiecte din ceramică.

Între primii vizitatori ai târgului s-a aflat preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, care şi-a cumpărat o cană realizată din lemn, dar şi un blidar.


Intră acum și în grupul de