La Suceava se infiinteaza clinica de zi pentru bolnavii HIV/SIDA


Intră acum și în grupul de

De asemenea, vor fi instruiti peste 2000 de medici implicati in depistarea, tratarea si supravegherea pacientilor HIV/SIDA si vor fi furnizate, prin unitatea mobila aflata in dotarea Institutului Matei Bals, servicii medicale stomatologice si dermatologice unui numar de aproximativ 2.200 de pacienti .

Un alt proiect important este acela prin care profesorii, directorii si cadrele didactice in general vor invata cum sa integreze copii seropozitivi in scoala. Va fi un proiect separat de constientizare a factorilor de raspundere din unitatile de invatamant.

De asemenea, personalul medical din unitatile specializate va fi instruit asupra modului in care se va aplica tratamentul corect pentru consumatorii de droguri, dar si modul in care sa folosesca instrumetarul medical astfel incat sa evite riscul de a se infecta prin intepare.

In cadrul obiectivului de monitorizare si supraveghere a bolnavilor de HIV/SIDA, directiile de sanatate publica vor fi dotate cu calculatoare si cu softuri speciale prin care vor fi monitorizati bolnavii, iar consumatorilor de droguri li se vor da cartele speciale cu COD personal cu care vor putea accesa toate serviciile de care au nevoie. Astfel ei vor fi supravegheati indeaproape.

Conform datelor Comisiei Nationale de Lupta Anti-SIDA, anul trecut au fost inregistrate un numar de 10 278 persoane cu HIV/SIDA. Dintre acestea, 5.599 sunt infectati cu virusul HIV, iar 4.679 sunt bolnavi de SIDA. 69% dintre cei infectati cu HIV si 77% dintre bolnavii de SIDA au sub 19 ani.


Intră acum și în grupul de