Proiect de lege privind unele masuri pentru combaterea migratiei politice


Intră acum și în grupul de

– in cazul in care, in perioada mandatului, deputatului sau senatorului ii inceteaza calitatea de membru al partidului sau al unui partid din cadrul unei aliante politice ori electorale pe listele caruia sau careia a candidat. Aceste prevederi nu se aplica in cazul fuziunii a doua partide parlamentare.
– in cazul in care, in perioada mandatului, deputatul sau senatorul independent dobandeste calitatea de membru al unui partid;
– in cazul in care, in perioada mandatului, partidul din care face parte deputatul sau senatorul este absorbit in urma fuziunii cu un alt partid neparlamentar.

In cazul in care una dintre situatiile mentionate intervine in perioada dintre data alegerilor si data validarii mandatului de deputat sau senator, aceasta constituie motiv pentru invalidarea mandatului.

Prevederile Proiectului de lege se aplica in mod corespunzator in cazul primarilor si membrilor consiliilor locale, consiliilor judetene, Consiliului General al Municipiului Bucuresti si ai consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

In situatia incetarii calitatii de deputat sau senator, respectiv primar, membru al consiliilor locale, consiliilor judetene, Consiliului General al Municipiului Bucuresti si ai consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, se aplica dispozitiile legale in vigoare referitoare la actele de constatare a acestei situatii si la ocuparea locului ramas vacant.


Intră acum și în grupul de