Modificarea Legii privind combaterea coruptiei

Ordonanta de Urgenta modifica si completeaza Legea nr. 115/1996 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarii publici.

Actul normativ extinde obligatia de declarare a averii si la persoanele care candideaza pentru functia de Presedinte al Romaniei, deputat, senator, consilier judetean, consilier local sau primar, in vederea asigurarii transparentei inca din perioada campaniei electorale.

Declaratia de avere se depune la Biroul Electoral Central sau, dupa caz, la biroul electoral de circumscriptie, odata cu declaratia de acceptare a candidaturii.

Declaratiile de avere ale candidatilor pentru functia de Presedinte al Romaniei se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, in termen de 3 zile de la data depunerii, iar declaratiile candidatilor pentru functia de deputat, senator, consilier judetean, consilier local sau primar se publica pe paginile de Internet ale consiliilor judetene, in acelasi termen de 3 zile de la data depunerii.

Procedura de control pentru persoanele ce exercita demnitati si functii publice se declanseaza automat in cazul in care declaratia de avere nu este depusa in termen de 15