PNL vs PSD in scandalul privind baronii locali


Intră acum și în grupul de

Presedintele partidului de guvernamant, Adrian Nastase, a incercat sa minta opinia publica simuland ca lupta impotriva coruptiei si ca, in acest scop nobil, nu ezita sa inceapa curatenia in propriul partid, se arata in comunicat in care se precizeaza ca mass-media a relatat pe larg ca pe viitoarele liste electorale se vor regasi Nicolae Mischie (Gorj), Gheorghe Savu (Ialomita), Florin Serac (Bihor), Mircea Cosma (Prahova), Marian Oprisan (Vrancea) si multi altii de aceeasi teapa. Acest lucru a fost confirmat si de vicepresedintele PSD, Miron Mitrea.
“Partidul National Liberal condamna fariseismul premierului Adrian Nastase si al acolitilor sai care, de dragul unor calcule electorale meschine, calca in picioare interesele nationale. Sau acesti domni se mai iluzioneaza ca Romania poate intra in Uniunea Europeana la brat cu incorigibilii capi ai coruptiei institutionalizate?
Partidul National Liberal cere „eminentelor cenusii” ale PSD sa cumpaneasca indelung atunci cand plasmuiesc listele electorale. Altfel, prezenta baronilor locali releva ca partidul aflat la putere premiaza cu nerusinare coruptia, nesimtirea, impostura. Si nu este o carte de vizita promitatoare pentru viitorul Romaniei”, se precizeaza in comunicat.
Pe de alta parte, intr-un comunicat al PSD se arata ca desi finalizarea anchetelor Corpului de Control al Guvernului, OLAF si PNA au demonstrat, fara putinta de tagada, ca acuzatiile aduse de Octavian Ionescu, cel care a declansat „Scandalul Busteni”, la adresa domnului Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, si a altor oficialitati, sunt total nefondate, acesta continua seria „aventurilor”, acuzandu-l, in fata instantei, pe presedintele Cosma de „calomnie si insulta”.
“Mentionam ca inca de la declansarea scandalului, domnul Mircea Cosma a organizat o conferinta de presa, iar declaratiile domniei sale nu cuprind afirmatiile pretinse de Octavian Ionescu. De asemenea, o conferinta de presa pe aceasta tema nu a mai fost organizata pana in prezen”, precizeaza PSD.
Totodata se subliniaza ca Mircea Cosma a adresat Procurorului General al Romaniei, in ziua de 15.10.2003, plangerea penala impotriva lui Octavian Ionescu, la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, pentru comiterea infractiunii de denuntare calomnioasa.
Ulterior, Rezolutia OLAF din 26 ianuarie 2004 si cea a Parchetului National Anticoruptie din 29 martie 2004 – PNA emitand actul de neincepere a urmaririi penale – au confirmat ca acuzele domnului Ionescu in legatura o asa-zisa deturnare de fonduri PHARE si de luare de mita sunt nefondate.
”Este surprinzator faptul ca domnul Octavian Ionescu l-a dat in judecata pentru insulta si calomnie pe presedintele Consiliului Judetean Prahova, din moment ce acuzatiile extrem de grave si fara acoperire formulate de acesta la adresa domnului Mircea Cosma fac ele insele obiectul unui proces de calomnie.Presedintele Mircea Cosma a reactivat plangerea adresata Procurorului General al Romaniei, cerand daune materiale lui Octavian Ionescu in suma egala cu valoarea fondurilor PHARE de care a fost acuzat ca le-ar fi deturnat”, precizeaza PSD.


Intră acum și în grupul de