Stolojan- Maniera lui Adrian Nastase de a face politica este revoltatoare


Intră acum și în grupul de

El a spus ca este demagogic ca dupa trei ani de guvernare in care PSD a racolat fortat sute de primari ai opozitiei, dublandu-si astfel scorul electoral obtinut la alegerile din 2000, presedintele acestui partid sa pozeze in campionul luptei impotriva migratiei politice.
In fapt, Nastase si-a insusit aproape in totalitate propunerea legislativa a PNL in acest sens si o prezinta, in momentul de fata, ca fiind nici mai mult nici mai putin decat o initiativa politica personala. “Maniera de a face politica a dlui Adrian Nastase este revoltatoare, aratand nivelul pana la care se poate cobori primul ministru in incercarea de a atrage capital electoral”, a spus Stolojan.
El a adaugat ca propunerea legislativa liberala menita a sanctiona traseismul politic a fost inregistrata la Camera Deputatilor pe data de 15aprilie 2004. De altfel, Partidul National Liberal a propus constant stoparea migratiei politice prin legiferarea pierderii mandatului de catre alesii locali care isi modifica apartenenta politica pe perioada exercitarii functiei. In timpul dezbaterilor pentru revizuirea Constitutiei, deputatii si senatorii PNL si PD au sustinut aplicarea acestei masuri si in cazul parlamentarilor care parasesc partidul pe listele caruia au fost alesi in functie. PNL a adoptat aceeasi fermitate si in timpul dezbaterilor la Legea privind alegerile pentru administratia publice locale. De fiecare data, insa, PSD a respins vehement stoparea migratiei politice dezvoltand un intreg arsenal de argumente impotriva propunerilor liberale.
In fata acestei situatii, Partidul National Liberal ii solicita primului ministru sa-si prezinte scuze pentru omisiunea de a nu mentiona apartenenta politica a proiectului adoptat de Guvern, in ziua de 21 aprilie 2004.
De asemenea, primul ministru este dator sa adreseze public multumiri initiatorilor proiectului liberal care a contribuit la adoptarea deciziei de Guvern, a mai spus Stolojan.
Pe de alta parte, PSD arata ca fara a nega existenta catorva inevitabile similitudini intre proiectul promovat de Guvernul PSD si cel sustinut de PNL, subliniaza ca proiectul PSD este mai cuprinzator – prevazand si stoparea migratiei parlamentarilor, mai concret si are avantajul de a beneficia de sprijinul parlamentar necesar adoptarii sale urgente.
”Daca PNL ar fi fost intr-adevar preocupat de stoparea migratiei politice, ar fi putut face acest lucru atunci cand se afla la guvernare si cand, impreuna cu ceilalti membri ai CDR, a colectat tot ce s-a putut din zona migratorilor politici.
Diferenta dintre noi si PNL este ca PSD nu amana o astfel de lege, ci o adopta acum, inaintea unor noi alegeri, pentru ca cetatenii sa fie siguri ca optiunea lor, exprimata prin vot, nu va mai fi ignorata si fenomenul migratiei politice nu va mai continua in viitorul mandat”, se arata in comunicatul PSD.
PSD considera ca o lege care sa stopeze migratia alesilor de la un partid la altul este un semn de maturitate politica si apreciaza ca proiectul promovat de Guvern raspunde acestui obiectiv, propunand in acelasi timp solutii compatibile cu principiile democratiei si prevederile constitutionale.


Intră acum și în grupul de