PNL-PSD perturba desfasuarea alegerilor locale


Intră acum și în grupul de

Conform informatiilor oferite de mass-media, persoanele care candideaza pentru functiile de presedinte la Romaniei, deputat, senator, primar, consilier judetean sau consilier local vor trebui sa depuna declaratia de avere la Biroul Electoral Central sau Biroul Electoral de Circumscriptie, odata cu declaratia acceptarii candidaturii.
Partidul National Liberal saluta procesul de transparentizare a depunerii candidaturilor pentru Presedintie si Parlament, se arata in comunicat in care se precizeaza ca acest lucru va provoca o mai buna cunoastere a candidatilor in randurile electoratului.
“Daca exista timp suficient pentru aplicarea acestei proceduri in cazul alegerilor generale, respectiv intocmirea declaratiilor de avere in momentul depunerii candidaturii, ea nu poate fi aplicata in cazul alegerilor locale, pana la care nu au mai ramas decat doua saptamani. O asemenea prevedere nu poate provoca decat confuzie si tensiuni, periclitand buna desfasurare a procesului electoral”, se precizeaza in comunicat.
Partidul National Liberal sustine ca este mai oportun ca declaratiile de avere ale fostilor candidati la alegerile locale sa fie intocmite in momentul validarii mandatului.
Partidul National Liberal cere Guvernului sa modifice cat mai rapid aceasta Ordonanta de Urgenta in sensul propunerii de mai sus. Vom utiliza toate caile posibile, parlamentare si extraparlamentare, pentru a pune bazele unei competitii oneste si civilizate la viitoarele alegeri locale.


Intră acum și în grupul de