Focuri de arma si urmarire pe doi kilometri la granita romano-ucraineana


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din SPF Rădăuţi au observat vineri seara,  în apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren, marca Mitsubishi, înmatriculat în Marea Britanie, în care se aflau mai multe colete voluminoase.

În momentul în care şoferul a observat echipajul poliţiei de frontieră, acesta a demarat în viteză refuzând să se supună controlului.

Poliţiştii au trecut la urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice şi luminoase şi, deoarece conducătorul auto a ignorat somaţiile legale prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical.

tigari masina contrabanda

După o urmărire de aproximativ 2 kilometri bărbatul a abandonat autoturismul şi profitând de vegetaţia din zonă şi întuneric a reuşit să fugă.

În autoturism au fost descoperite mai multe colete ce conţineau cantitatea de 15.460 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 154.000 lei.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Totodată au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.


Intră acum și în grupul de