CNCD: Baisanu s-a incadrat in limitele libertatii de exprimare cand a spus că nu sustine pe cei care confunda funduletul cu fericirea


Intră acum și în grupul de

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis că declaraţiile preşedintelui PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, nu sunt discriminatorii, ci se încadrează în limitele libertăţii de exprimare.

Decizia CNCD a fost adoptată, miercuri, cu cinci voturi pentru şi trei împotrivă.

CNCD a mai analizat în luna iunie această speţă, dar nu a reuşit să adopte o decizie, votul fiind de  patru voturi pentru şi patru împotrivă.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat după ce preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care “confundă funduleţul cu fericirea” şi că nu doreşte să transforme România în Sodoma şi îi roagă “pe cei care nu au descoperit femeia să o facă, pentru că nu muşcă”. “Nu voi dori niciodată să transform România în Sodoma şi nu îi pot încuraja prin votul meu pe cei care confundă funduleţul cu fericirea. E o problemă personală a fiecăruia dintre noi, e un hedonism prost înţeles. Îi rog pe cei care nu au descoperit femeia să o facă. Să ştiţi că nu muşcă”, a declarat deputatul liberal.

 

Potrivit acestuia, căsătoria se întemeiază între un bărbat şi o femeie. “Aşa e corect şi evolutiv vorbind. Mi-e greu să deosebesc între un soţ bărbat şi o soţie tot bărbat. Va trebui să le punem etichete în altă situaţie”, a subiniat Băişanu. El a menţionat că nu are probleme de alt gen şi că fiecare face cu el ce vrea, dar că el, ca ortodox din Bucovina, nu va accepta niciodată asta.

alexandru baisanu

Poziţia adoptată de Băişanu a fost salutată la vremea respectivă şi de IPS Pimen Suceveanul, care, într-o scrisoare oficială transmisă preşedintelui PNL Suceava,  îi mulţumeşte acestuia şi îl felicită pentru poziţia pe care a avut-o, “de demnitate cetăţenească şi creştinească” în ceea ce priveşte problema celor care vor să pună sub autoritatea Constituţiei “păcatul sodomiei”.

 

În document, Înaltul Prelat arată că, mai mult, căsătoria unui bărbat cu un alt bărbat distruge nucleul societăţii care este familia creştină. “Rugăm pe Bunul Dumnezeu să lumineze minţile celor care ne conduc împiedicând pericolul ca România să se numească şi Sodoma”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de