Cele mai multe ferme pentru vaci de lapte se construiesc in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Pana la data de 21.04.2004, au fost construite 25 de adaposturi pentru vaci de lapte din cele 151 care au primit aviz favorabil in baza Hotararii de Guvern 865 din 2003.
Acest act normativ aloca suma de 200 miliarde de lei pentru subventionarea cu 50 la suta a cheltuielilor pe care le presupune construirea, dotarea si popularea adaposturilor de vaci de lapte cu un numar de 20 de capete. Dintre cele 151 de dosare avizate, 121 apartin persoanelor fizice iar restul de 30 sunt pentru persoane juridice.
Dintre cele 25 de adaposturi la care au fost finalizate lucrarile de constructie, instalatii si finisajele, pentru 5 dintre acestea au fost cumparate deja animalele, in judetele Bihor, Botosani, Brasov, Dambovita si Ialomita.
Totodata, 20 de adaposturi se afla in stadiu de finalizare, fiind pana in acest moment, incheiate lucrarile de constructii si finisaje iar la 18 adaposturi au fost finalizate lucrarile de zidarie, acoperisuri si pardoseli.

Pentru un adapost din judetul Hunedoara au fost finalizate lucrarile de zidarie iar la un adapost din judetul Mures a fost terminata structura de rezistenta.

La 31 adaposturi au fost finalizate fundatiile, dintre care 29 in Suceava, 1 in Teleorman si 1 in Timis.

Pentru 12 adaposturi lucrarile sunt in stadiu de organizare de santier iar la 61 de adaposturi nu au inceput inca lucrarile de constructii, fiind in diferite stadii de obtinere a autorizatiilor de constructie (2 in judetul Bistrita Nasaud, 1 in Calarasi, 1 in Dolj, 3 in Maramures, 8 in Mures, 45 in Suceava, 1 in Valcea).


Intră acum și în grupul de