Elevii suceveni pot participa la concursul de creatie pe teme europene


Intră acum și în grupul de

Proiectul se va finaliza cu ocazia zilei de 9 mai- Ziua Europei prin acordarea premii castigatorilor in cadrul unei festivitati ce va avea loc la sediul MIE, in prezenta Ministrului Integrarii Europene si a altor reprezentanti ai celor doua ministere implicate.

Proiectul consta in organizarea in mai multe judete din tara a unor concursuri de creatie pe teme legate de Uniunea Europeana. Astfel, copiii claselor V-VIII vor redacta compuneri de 1-2 pagini despre una dintre cele 27 de tari ale Uniunii Europene. Compunerile vor avea in vedere aspecte relevante din istoria, geografia sau din literatura, muzica sau legendele tarii respective. De asemenea, colegii lor mai mari, elevi ai liceelor participante in cadrul proiectului initiat de MIE vor redacta eseuri de maximum 3 pagini, temele propuse fiind „Sansele tinerilor din UE”, „Sansele Romaniei ca tara Europeana”, „Eu – viitor cetatean european”. Evaluarea lucrarilor va fi realizata in cadrul unei comisii alcatuite din reprezentanti ai MIE si ai MEC.

Concursul ofera premii scolilor din care provin elevii castigatori constand in suport logistic si asistenta oferita de catre Ministerul Integrarii Europene pentru deschiderea unor centre de integrare europeana. De asemenea, elevii castigatori vor primi computere, diplome acordate de MIE si MEC, iar lucrarile lor vor fi publicate.

In dorinta de a aduce Europa cat mai aproape de viitorii ei cetateni, organizatorii invita cat mai multe scoli sa se implice in acest proiect.


Intră acum și în grupul de