Nici o agresiune in week-end după 20 de razii ale politistilor in barurile si discotecile sucevene


Intră acum și în grupul de

Peste 60 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au intervenit în acest week-end pentru a oferi un mediu civilizat de distracţie pentru tineri, se arată într-un comunicat al Poliţiei Suceava care menţionează că au fost organizate 20 de razii în baruri şi discoteci, în special în cele din zona de arondare a municipiului Câmpulung Moldovenesc şi în mediul rural din proximitatea municipiului Suceava.

descindere politie discoteca

Sursa citată precizează că după ce în week-end-ul precedent au fost sesizate trei agresiuni în zona unor discoteci din Vadu Moldovei, Liteni şi Câmpulung Moldovenesc, patru persoane fiind reţinute de poliţişti şi introduse în arestul IPJ Suceava, conducerea inspectoratului a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă.

Sub directa coordonare a şefului inspectoratului au fost analizate zonele de risc infracţional, acţiunea fiind direcţionată cu precădere în zona rurală adiacentă municipiului Suceava şi în zona Câmpulung Moldovenesc.

Din analiza efectuată a rezultat că intervalul orar critic în ceea ce priveşte comiterea faptelor cu violenţă în zona discotecilor este între orele 01.00 – 04.30 motiv pentru care acţiunea a fost orientată pe două segmente : razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 01.00 – 03.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 03.00 – 04.30 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.razie politie baruri

În zona municipiului Suceava au fost organizate razii în barurile din cartierul Burdujeni şi în barurile şi discotecile din comunele Adâncata, Zvoriştea, Dărmăneşti  şi Todireşti. De asemenea, au fost efectuate controale în trei discoteci de pe raza municipiului Suceava şi au fost legitimate peste 800 de persoane.

Acţiuni similare au fost organizate în noaptea de sâmbătă spre duminică între orele 02.00–06.00 şi la nivelul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, urmărindu-se  prevenirea faptelor cu violență, dar şi identificarea minorilor problemă, având în vedere faptul că pe raza de competenţă există  un număr mare de minori care sunt cazaţi în regim internat la diverse unităţi de învăţământ.

Au fost astfel legitimate 400 de persoane, din care 11 au fost introduse în bazele de date ale poliţiei având în vedere faptul că prezintă risc infracţional sau victimal şi au fost identificaţi 10 minori care nu-şi justificau prezenţa.

Un număr de 24 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei şi au fost şi opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.020 lei, dar a fost reţinut şi un permis de conducere în cazul unui tânăr care nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului.

Urmare a acţiunilor organizate, la nivelul întregului judeţ nu a fost sesizată nicio agresiune în zona barurilor şi discotecilor.

Poliţiştii atrag însă atenţia asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate, un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă. politie razie bar disco

Poliţia Suceava consideră că este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie angajat în cluburi şi discoteci pentru a  putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.


Intră acum și în grupul de