Descinderi cu mascati si drumuri forestiere inchise pentru gasirea celor care exploateaza lemn ilegal

Peste 100 de poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Secţiilor rurale de poliţie, desfăşoară miercuri dimineaţa zece descinderi şi controale în mai multe locaţii şi zone din aria împădurită a judeţului Suceava în vederea identificării celor care exploatează material lemnos cu încălcarea legii.

 

Acţiunea beneficiază şi de suportul a 20 de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, cunoscut fiind faptul că persoanele care exploatează masa lemnoasă pot încerca să işi asigure scăparea pe terenul accidentat sau să folosească uneltele avute asupra lor în cadrul unor acţiuni violente.

busteni padure

La descinderi participă şi lucrători silvici din cadrul Direcţiei Silvice Suceava şi ITRSV.

 

Un alt aspect vizat este munca la negru , existând suspiciuni cu privire la faptul că persoane care exploatează lemnul încalcă legislaţia prevăzută de Codul Muncii şi se expun unor situaţii de victimizare.

 

Poliţiştii au blocat unele drumuri forestiere şi au închis zonele împădurite , urmărindu-se şi identificarea celor care transportă material lemnos şi verificarea legalităţii acestui lucru.