PSD nu accepta sfaturi de la liberali in ceea ce priveste aderarea la UE


Intră acum și în grupul de

„Ii reamintim liderului PNL ca in perioada 1995-1996, Romania se afla pe lista primelor 6 state candidate pentru aderarea la Uniunea Europeana. Regimul dintre anii 1997-2000 a fost cel care a blocat procesul de aderare, prin incompetenta si amatorismul aratate, prin recesiunea economica generata de proasta gestionare atat a economiei romanesti cat si a negocierilor de aderare.
Cine incearca sa dea acum lectii despre modul in care este guvernata Romania? Cei care au condus la dezastrul Romaniei in perioada 1997-2000. Cei care au provocat pierderi de 4 miliarde de dolari din Produsul

Intern Brut. Cei care prin incoerenta, nestiinta si amatorism au impiedicat ca romanii sa beneficieze de eliminarea vizelor. Cei care au facut ca Romania sa nu fie acceptata in structurile NATO, la momentul Madrid.
Partidul Social Democrat nu poate sa primeasca lectii, tocmai de la aceia care se fac vinovati de taraganarea negocierilor cu Uniunea Europeana si au deschis doar 6 capitole de negociere. Este pur si simplu imoral”, se arata in comunicat.
In acelasi document se subliniaza ca inainte de a mai face declaratii privind procesul de aderare, Theodor Stolojan ar trebui sa citeasca evaluarea comisarului european Günter Verheugen, care a remarcat, cu putin timp in urma, ca actualul guvern este cel care a realizat progrese importante pe drumul integrarii europene. In plus, in mesajul trimis de Günter Verheugen cu ocazia Zilei extinderii UE, se arata foarte clar ca din noua Uniune Europeana lipsesc doua piese importante: Romania si Bulgaria, iar Comisia Europeana va ajuta Romania sa inchida negocierile, pentru ca aderarea sa poata avea loc in 2007.


Intră acum și în grupul de