Organizatiile PNL si PD care colaboreaza cu PSD risca desfiintarea


Intră acum și în grupul de

In caz contrar, presedintele PNL, Teodor Stolojan a amenintat ca va dizolva conducerile filialelor unde apar asemenea probleme. Liderul liberal nu pare dispus sa accepte nici o derogare de la aceasta hotarare.

Presedintele PNL, Theodor Stolojan spune ca masura luata de Consiliul National al Aliantei PNL-PD vizeaza posibile incalcari ale principiilor Aliantei prin colaborarea unor filiale liberale si pediste cu cele ale Partidului Social Democrat, dupa alegerile locale.

Theodor Stolojan mai spune ca nu doreste sa apara nici macar un zvon pe aceasta tema pentru ca acesta nu ar face decat sa produca disensiuni in alianta.

Multe dintre filialele teritoriale ale PNL si PD au declarat deja ca este exclusa orice colaborare cu PSD.

Aceasta situatie va reduce drastic sansele organizatiilor PD si PNL Suceava care nu vor putea incheia intelegeri post-electorale cu PSD si risca sa piarda locuri de viceprimar sau vicepresedinti ai Consiliului Judetean Suceava, in conditiile in care PSD va obtine in judetul Suceava, potrivit sondajelor, peste 40% din voturi. Daca cele doua partide nu vor reusi sa obtina, impreuna, un scor electoral astfel incit sa poata controla alegerile de viceprimar si de presedinte si vicepresedinti ai CJ Suceava, PNL si PD risca inca patru ani de opozitie in judetul Suceava.

Singura varianta, potrivit calculelor facute in baza sondajelor de opinie, este realizarea de intelegeri post electorale cu PRM, actiune care va afecta imaginea celor doua partide cu doar citeva luni inainte de alegerile generale.


Intră acum și în grupul de