Presedintele CJ Suceava a semnat cu BCRT proiectul „Turism transfrontalier in muntii Bucovinei”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Azi, semnam cu BCRT un proiect foarte important la care s-a lucrat mult si sper sa aiba impactul dorit. Se numeste „Turism transfrontalier in muntii Bucovinei”. Ne-am gandit sa punem in legatura o zona putin tratata, semnalizarea si marcarea traseelor turistice din zona de frontiera. Prin marcarea traseelor pentru biciclete si drumetii vom aduce intr-o zona normala aceasta zona. Sunt sigur ca vor constitui un ajutor pentru cei care vor sa descopere o zona absolut interesanta din zona montana de frontiera. Vrem sa instruim 30 de persoane din Salvamont pentru a asigura ghidarea si ajutorul turistilor.”

semnare proiect transfrontalier

Slusarciuc (BRCT): „Cred ca partenerii din Suceava si Ucraina ar trebui sa aiba deja un pachet de proiecte deja pregatit pentru noua sesiune de finantare.”

Catalin Nechifor:  „Un lector din China va sta la Suceava, la USV, timp de un an. Va preda la Universitate. In urma absolvirii unui curs de un an, se va obtine un certificat de competenta.

nedelea si nechifor

Suntem in masura sa semnam un contract important pentru Suceava. E vorba de unul multianual, acordul cadru pentru 2013.2017, pentru drumurile judetene. Au fost cinci asocieri care au depus oferte si a castigat o asociere de trei firme, una din Botosani si doua din Suceava. E vorba de 112 milioane de lei noi. Avm drumuri judetene din piatra in judet, dar cu cele trei firme vom avea capacitatea sa ne asumam un proiect ambitios si sa facem un salt calitativ si cantitativ. Pornim pe un nou drum si vom stabili cu asocierea o strategie prin care sa fim atenti la iarna si la anul sa mergem din etapa in etapa cu reteaua de drumuri.”

Contac: „Noi suntem mai vechi aici si credem ca am incercat sa ne facem treaba. Avem deja o carte de vizita pe care o consideram buna. Speram sa nu dezamagim.”

Nicolae Troase: „Nu dorim sa avem probleme cu circulatia pe drumurile publice si drumurile judetene vor fi in conditii foarte bune. Vom face eforturi ca asocierea sa functioneze.”

Catalin Nechifor: „Azi, ne vom intalni cu Asociatia Produs in Bucovina pentru ca vrem sa fi prezenti cu produsele deja consacrate in retele de mari hipermarketuri. Vrem sa fim inventivi pentru ca am adus in discutie ca o forma moderna de comert trebuie sa contina si elemente de atractivitate noi. E vorba de reteaua Auchan cu care am discutat. Au un numar mare de magazine si au o retea deja formata. Sper sa putem sa convingem ca produsul bucovinean merita. Asta e singura solutie de a reusi in piata, mai ales cand e vorba de competitie cu arme care nu sunt tot timpul ortodoxe. Intentionam sa deschidem la Suceava si Casa Romano-Chineza si totul face parte dintr-un plan mult mai amplu pe care il am in vedere.”


Intră acum și în grupul de