Primar amendat de comisarii Garzii de Mediu pentru insalubritatea comunei


Intră acum și în grupul de

Seful Garzii de Mediu Suceava, comisarul sef Constantin Hutupas a declarat ca primarul comunei Frasin, Mircea Tanu a fost amendat intrucit nu a luat masuri pentru asigurarea unei de stari corespunzatoare de salubritate a comunei .

O alta amenda de 10 milioane de lei i s-a aplicat si lui Petru Opariuc din Frasin care si-a amenajat un depozit de cenusa in fata casei care se afla in zona de protectie a drumului european ce strabate comuna.

Comisarii GMSuceava l-au amendat si pe proprietarul cantinei-abator din Burdujeni, Viorel Rosnac, cu o amendã in valoare de 30 de milioane, pentru neasigurarea sistemului propriu de supraveghere a poluantilor aerului si solului, respectiv pentru starea de insalubritate din zona.

Hutupas a explicat ca sanctiunea a fost aplicata dupa ce sesizarea unor vecini potrivit careia in curtea abatorului erau depozitate cadavrele a cinci ciini s-a dovedit a fi intemeiatã. Seful GM Suceava a spus ca proprietarul abatorului a contestat la Judecatorie sanctiunea aplicata de GM Suceava.

In cursul lunii aprilie, in urma unei sesizari, comisarii Garzii de Mediu l-au amendat pe proprietarul unui gater , Radu Constantin Ursache, cu suma de 15 milioane de lei pentru lucrari efectuate in afara spatiului autorizat .


Intră acum și în grupul de