Acasă Actualitate Primar amendat de comisarii Garzii de Mediu pentru insalubritatea comunei

Primar amendat de comisarii Garzii de Mediu pentru insalubritatea comunei


Intră acum și în grupul de

Seful Garzii de Mediu Suceava, comisarul sef Constantin Hutupas a declarat ca primarul comunei Frasin, Mircea Tanu a fost amendat intrucit nu a luat masuri pentru asigurarea unei de stari corespunzatoare de salubritate a comunei .

O alta amenda de 10 milioane de lei i s-a aplicat si lui Petru Opariuc din Frasin care si-a amenajat un depozit de cenusa in fata casei care se afla in zona de protectie a drumului european ce strabate comuna.



Comisarii GMSuceava l-au amendat si pe proprietarul cantinei-abator din Burdujeni, Viorel Rosnac, cu o amendã in valoare de 30 de milioane, pentru neasigurarea sistemului propriu de supraveghere a poluantilor aerului si solului, respectiv pentru starea de insalubritate din zona.

Hutupas a explicat ca sanctiunea a fost aplicata dupa ce sesizarea unor vecini potrivit careia in curtea abatorului erau depozitate cadavrele a cinci ciini s-a dovedit a fi intemeiatã. Seful GM Suceava a spus ca proprietarul abatorului a contestat la Judecatorie sanctiunea aplicata de GM Suceava.

In cursul lunii aprilie, in urma unei sesizari, comisarii Garzii de Mediu l-au amendat pe proprietarul unui gater , Radu Constantin Ursache, cu suma de 15 milioane de lei pentru lucrari efectuate in afara spatiului autorizat .


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version