IMM-uri sprijinite de Phare pentru integrarea europeana


Intră acum și în grupul de

Lucrarile au fost prezidate de domnul Gabriel Nastase, Vicepresedinte ANIMMC si de domnul Constantin Apostol, Director General ADR. La reuniune participa reprezentanti ai patronatelor IMM din regiune, ai camerelor de comert, centrelor de afaceri si firmelor de consultanta specializate. Evenimentul permite selectarea de informatii relevante asupra cerintelor carora trebuie sa le faca fata intreprinderile din Romania in perspectiva integrarii europene. Sunt abordate de asemenea aspecte de interes practic cum ar fi: marcajul CE, sistemul calitatii si standardelor, dreptul de proprietate intelectuala.

„Ca interfata intre Guvernul Romaniei si mediul de afaceri din tara noastra, ANIMMC isi propune sa initieze in perioada urmatoare un pachet de acte normative prin care sa imbunatateasca mediul de afaceri in care IMM isi desfasoara activitatea”, a aratat Vicepresedintele ANIMMC.

In alocutiunea sa, Directorul General al ADR a spus: „Salutam pasii facuti de ANIMMC pentru dezvoltarea dialogului cu alte organizatii implicate in sustinerea sectorului IMM – ADR-uri, patronate – pentru ca impreuna sa putem raspunde tuturor cerintelor integrarii europene.”

Cu ocazia evenimentului ANIMMC si ADR Nord-Est au semnat un protocol de colaborare in domeniul sprijinirii sectorului IMM.

Reuniunea face parte dintr-o serie de 7 seminarii care se desfasoara in perioada 22 aprilie – 13 mai a.c., in cadrul Proiectului PHARE „Asistenta tehnica pentru ANIMMC” la Slatina, Alba Iulia, Cluj, Ploiesti, Roman, Timisoara si Galati.

Proiectul PHARE 2001 „Asistenta Tehnica pentru Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie” este o componenta a pachetului de masuri finantat de catre Uniunea Europeana in vederea sustinerii eforturilor de integrare a tarii noastre.

Scopul acestui proiect este dezvoltarea si implementarea politicilor si programelor nationale pe baza prevederilor Planului National de Dezvoltare (PND) si a Dispozitiilor Consiliului 1266/99 privind Sistemul Extins de Implementare Descentralizata (EDEIS) in tarile candidate.


Intră acum și în grupul de