Medierea ca alternativa de solutionare a litigiilor

Aceasta masa rotunda a fost organizata in cadrul proiectului Phare 2002 de infratire institutionala (Twinning Light) intre Romania si Austria: “Crearea si consolidarea mecanismelor de solutionare a conflictelor prin introducerea alternativelor de solutionare a litigiilor in materie civila si comerciala”. Evenimentul a fost organizat impreuna de catre Ministerul Justitiei din Romania si institutia partenera – Austrian Center for the Promotion of Legal Competence in Eastern Europe and Central Asia (CLC Austria).

In cadrul discutiilor ce au avut loc, reprezentantii institutiilor si organismelor ce au luat parte la acest eveniment au discutat despre rolul si perspectivele de dezvoltare a medierii ca alternativa de solutionare a litigiilor in societatea romaneasca.

Doamna Anne de Ligne, reprezentant al Delegatiei Comisiei Europene in Romania a aratat ca “…introducerea unor metode moderne alternative de solutionare a conflictelor, cum este medierea, va contribui la capitalul de incredere atat de necesar justitiei din Romania.”

Reprezentantul Ministerului Justitiei, doamna secretar de stat Simona Maya Teodoroiu, a apreciat in discursul sau calitatea expertizei oferita de expertii aust