Parteneriat public-privat pentru realizarea de constructii


Intră acum și în grupul de

Accentul a fost pus pe programele de constructii de locuinte derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte, constructii de sali de sport, program al Companiei Nationale de Investitii precum si pe strategiile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Acesta a fost punctul de plecare al dezbaterilor, la care au participat si reprezentanti ai firmelor din domeniu.

Cunoasterea principalelor directii in aceste domenii este foarte importanta pentru piata autohtona deoarece le da posibilitatea producatorilor, furnizorilor si constructorilor sa se adapteze cerintelor si sa gaseasca noi solutii tehnice, care vor duce la cresterea calitatii lucrarilor. De asemenea, este foarte important ca proiectantii si constructorii sa cunoasca cele mai noi tehnici si materiale aparute pentru a le putea folosi pe piata romaneasca.

In aceasta idee, reprezentantii ministerului au stabilit impreuna cu ceilalti participanti ca este nevoie de o colaborare mai stransa intre toti cei implicati in domeniul constructiilor. Primul pas care va fi facut va fi organizarea unor intalniri unde fiecare participant, fie ca este producator, furnizor, proiectant sau constructor sa aiba posibilitatea de a-si prezenta produsele si tehnicile de lucru, urmand ca cele mai bune solutii sa fie aplicate pentru constructia de locuinte sau pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

De asemenea, au fost dezbatute si noile posibilitati de finantare a lucrarilor, cum ar fi parteneriatul public privat care functioneaza deja in Romania, precum si alte modele din tarile europene care pot fi adaptate pe piata romaneasca.


Intră acum și în grupul de