Premierul Suediei face o vizita in Romania


Intră acum și în grupul de

Programul vizitei include consultari cu seful executivului de la Bucuresti, o primire la Presedintele Romaniei, domnul Ion Iliescu si o conferinta a premierului Gõran Persson la Institutul Roman pentru Studii Internationale.

In cadrul convorbirilor bilaterale vor fi abordate atat proiecte ale cooperarii romano-suedeze privind pregatirea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cat si aspecte ale politicii europene si internationale. Vor fi prezentate prioritatile Guvernului Romaniei pentru incheierea negocierilor de aderare in cursul acestui an.

Primul-Ministru Adrian Nastase va prezenta viziunea Romaniei privind principalele evolutii in planul securitatii globale, rolul organizatiilor internationale si al cooperarii regionale in intarirea solidaritatii si responsabilitatii fata de noile riscuri de securitate – inclusiv din perspectiva activitatii tarii noastre in calitate de membru in Consiliul de Securitate al ONU.

Vizita sefului executivului suedez include si un insemnat aspect economic, prin desfasurarea, in data de 11 mai 2004, a Forumului oamenilor de afaceri romano-suedez, eveniment pe parcursul caruia vor fi prezenti si cei doi premieri.


Intră acum și în grupul de