Ioan BALAN nu renunță la ancheta privind activitatea TERMICA SA


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava nu renunță la initiativa privind constituirea unei comisii de anchetă a activităţii societăţii care asigură încă, în regim centralizat, căldura și apa caldă în Suceava, TERMICA SA și care în momentul de față se află în insolvență.

Preşedintele organizaţiei muncipale Suceava a partidului, deputatul Ioan Bălan, a declarat că această comisie ar trebui să răspundă la mai multe întrebări care preocupă toate partidele reprezentate în deliberativul local cu atât mai mult cu cât în ultima vreme în spaţiul public liderii celor mai importante formaţiuni politice își aduc acuzații reciproce privind ”matrapazlâcurile de la Termica”. ”

”Consilierii locali ai PDL din municipiul Suceava rămân consecvenți celor declarate cu câteva zile în urmă și anume vor depune în deliberativ un proiect de hotărâre privind constituirea unei comisiii de anchetă a activității TERMICA. Comisia va trebui să răspundă printre altele la următoarele întrebări: dacă se poate dovedi că vreo persoană din vreun partid politic anume se poate face vinovată de situația de la Termica; dacă vreo firmă furnizoare de materie primă a fost favorizată cumva la plată și dacă da cine a dispus; cine a aprobat achiziționarea de certificate CO2; dacă există implicare politică în conducerea firmei de insolvență care se ocupă de administrarea judiciară a societății Termica și dacă da din ce zonă politică; cum s-a constituit datoria pe care Termica vrea ca deliberativul local să o recunoască ”, a explicat liderul PDL, Ioan Bălan..

ioan balan 2

El a mai precizat că PDL are cunoștință despre existența unui raport cu privire la activitatea Termica, raport care nu a fost depus la termen în Consiliul Local însă asta nu exclude necesitatea constituirii unei comisii de anchetă.

 

”Noi, cei de la PDL, ne-am luat obligația de a cere formarea acestei comisii tocmai pentru a arăta cetățenilor că nu avem nimic de ascuns și că vrem să se cunoască realitatea în ceea ce privește activitatea Termica. Ne confruntăm cu o mare problemă astăzi și anume datoriile populației către Termica. Am stat de vorbă cu foarte mulți oameni care ne-au mărturisit că nu și-au plătit datoriile până acum nu din cauza lipsei banilor ci a lipsei de încredere cauzată de certurile și acuzele pe care și le aduc reciproc liderii politici vizavi de neregulile de la Termica. În aceste condiții oamenii nu sunt convinși că ceea ce plătesc este real”, a mai spus deputatul Ioan Bălan. Din punctul său de vedere în comisie ar trebui să fie reprezentate toate partidele politice conform ponderii lor în Consiliul Local Suceava.

 

”Considerăm că cei care nu vor achiesa la această idee nu vor mai putea aduce acuze PDL sau oamenilor din PDL care au avut legătură cu Termica”, a conchis presedintele PDL Suceava, Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de