Elevii de la Colegiul “Vasile Lovinescu” Falticeni au impartit mere pe strada. Vezi aici cu ce ocazie!


Intră acum și în grupul de

image002Anul şcolar 2013/2014 a debutat cu mult entuziasm şi împliniri pentru membrii proiectului naţional Patrula ECO DESIRE a Colegiului ,,Vasile Lovinescu’’ Fălticeni, proiect coordonat de Centrul Carpato-Danubian  de Geoecologie Bucureşti, având ca îndrumători profesorii Gabriela Budeanu, Alina Mironescu  şi Claudia Şandru.

Potrivit profesorilor implicaţi în acest proiect, evenimentele internaţionale care sunt cuprinse în agenda de lucru a echipei a avut în vedere desfăşurarea unor activităţi care să aibă ca punct de placare aceste manifestări.

Aşadar înarmaţi cu multă putere de muncă şi animaţi de dorinţa de cunoaştere şi afirmare, având sprijinul domnului director al colegiului, profesorul Matei Gabriel, Patrula ECO DESIRE a pornit la drum, un drum care se doreşte a fi presărat cu multe reuşite.

“Ziua mondială a alimentaţiei sănătoase şi a consumului de fructe şi legume” a fost prima acţiune stradală a patrulei; elevii însoţiţi  de profesorii coordonatori au purtat pe braţe coşuri cu fructe pe care le-au împărţit oamenilor şi copiilor întâlniţi în drumul lor de-a lungul aleii pietonale a municipiului Fălticeni. Şi pentru că zona este una pomicolă şi pentru că una dintre specializările colegiului este strâns legată de această trasătură a locului, membrii patrulei au dăruit mere primite cu mult drag de trecătorii miraţi parcă de gestul elevilor.

“Demersul a continuat cu activitatea desfăşurată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială << Al.I Cuza >> Fălticeni, unde ne-au întâmpinat cu voioşie elevii clasei a V-a A, însoţiti de doamna dirigintă Dana Crăciun şi doamna director Daniela Ilincăi. S-a dorit sublinierea importanţei acestei zile, necesitatea consumului zilnic de fructe şi legume, aspect marcat de doamna Bălan Elena care a participat la activitatea proiectului patrulei în calitatea sa de specialist în industria alimentară, dar şi ca voluntar activ al patrulei.

A fost o acţiune frumoasă care s-a încheiat într-un ton de optimism şi pentru că deopotrivă, cei mici şi cei mari, au asigurat buna desfăşurare a momentului, finalul a fost marcat de daruri pentru toţi, mere gustoase şi sănătoase”, au transmis profesorii fălticeneni.


Intră acum și în grupul de