Protocol privind finantarea unitatilor scolare din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Liderul SJI „Spiru Haret” , Constantin Cernica a declarat, luni, ca partile semnatare ale protocolului vor urmari intocmirea proiectelor de buget ale scolilor si vor verifica derularea executiei bugetare.

Conform protocolului incheiat, prefectul de Suceava se va implica , alaturi de celelalte parti, in verificarea legalitatii finantarii, a executiei bugetare si va putea ataca in contencios administrativ hotaririle consiliilor locale adoptate in cazul incalcarii prevederilor legale referitoare la finantarea unitatilor de invatamint.

Potrivit aceluiasi document, Consiliul Judetean Suceava va defalca , cu sprijinul si asistenta tehnica a ISJ Suceava si DGFP Suceava, sumele alocate finantarii unitatilor preuniversitare si va solicita fiecarei unitati de invatamint special din raza sa teritoriala sa transmita proiectele de bugete insotite de notele de fundamentare.De asemenea, CJ Suceava va tine seama , la intocmirea proiectului de buget propriu, de solicitarile unitatilor de invatamint special pe care le finanteaza. Potrivit protocolului, CJ Suceava se va implica si in solutionarea problemelor aparute pe plan local privind decontarea cheltuielilor de naveta pentru personalul didactic calificat., iar in limita posibilitatilor, CJ Suceava va suplimenta bugetele locale in scopul imbunatatirii finantarii unitatilor de invatamint sucevene.

ISJ Suceava va asigura, la cererea unitatilor scolare, asistenta tehnica de specialitate la elaborarea proiectului de buget al acestora.

” Prin semnarea acestui protocol s-a dorit si asumarea unor responsabilitati privind urmarirea aplicarii contractului colectiv de munca la nivelul tuturor localitatilor judetului „, a spus liderul sucevean al SJI „Spiru Haret” , Constantin Cernica.


Intră acum și în grupul de