Olimpiada Nationala de romana pentru minoritati in plina desfasurare la Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele Comisiei de Evaluare , inspectorul de specialitate Miorita Got din MEC a declarat ca la acest concurs participa peste 100 de elevi ai claselor a VII a si a VIII a din 18 judete ale tarii care studiaza in alta limba decit limba romana.

Ea a spus s-a ales judetul Suceava ca loc de desfasurare al olimpiadei intrucit este „un judet al istoriei, al convietuirii armonioase a oamenilor de diferite etnii, dar de nationalitate romana”.

„Acest concurs, aflat la a treia editie, devine un semn al romanitatii, prin dragostea dovedita de elevii care reprezinta minoritatile. Acesti elevi sint remarcabili prin devotamentul fata de valentele culturii romane”, a mai spus Miorita Got.

Concurentii care reprezinta minoritatile maghiara, germana, slovaca si sirba, vor sustine proba de concurs , marti dimineata, la Grupul scolar Economic si Administrativ „Dimitrie Cantemir” din Suceava.

Elevii participanti la acest concurs au posibilitatea sa viziteze cele mai reprezentative monumente istorice din municipiul Suceava, dar si din judet.

Festivitatea de premiere va avea loc, miercuri, in aceeasi sala a Dom Polsky.


Intră acum și în grupul de