Plati efective catre beneficiarii PNDR din regiunea 1 Nord Est de peste 101 milioane de euro, in perioada ianuarie – octombrie 2013


Intră acum și în grupul de

Comunicat de Presă

Beneficiarii investițiilor finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), din Regiunea 1 Nord–Est, au încasat în perioada ianuarie – octombrie 2013 peste 101,32 milioane de euro, reprezentând plăți efective pentru susținerea proiectelor derulate.

Astfel, pentru proiectele din județul Suceava s-au efectuat plăți în valoare totală de peste 27,12 milioane de euro, beneficiarii din județul Iași au primit peste 23,37 milioane de euro și cei de Botoșani peste 17,09 milioane de euro. Pentru proiectele contractate în județul Bacău s-au făcut plăți efective în valoare de peste 13,46 milioane de euro, pentru cele din Neamț de peste 13,29 milioane, iar beneficiarii din județul Vaslui au primit, peste 6,97 milioane de euro.

„Consider ca motivante    rezultatele obţinute până în prezent, în implementarea proiectelor finanţate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, iar roadele eforturilor comune ale beneficiarilor şi  angajaţilor Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 1 Nord–Est (CRPDRP) şi ai Oficiilor Judeţene se reflectă în valoarea plăţilor efective, realizate până în prezent. Obiectivul nostru în ceea ce priveşte implementarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 (PNDR) se referă la depăşirea pragul de absorbţie de 98%, la finalul exerciţiului financiar aferent perioadei de implementare. Am atins acest nivel de absorbţie, la nivel regional, de peste 101,32 milioane de euro şi consider că o concertare a eforturilor beneficiarilor şi reprezentanţilor agenţiei reprezintă garanţia indeplinirii obiectivelor privind dezvoltarea rurală”, a declarat Ficu ANGHEL, directorul general adjunct al CRPDRP 1 N-E Iaşi.


Intră acum și în grupul de