Suceava, primul oras din tara care a depus un proiect suplimentar prin PIDU


Intră acum și în grupul de

 Suceava este primul oraş din ţară care a depus un proiect suplimentar prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) finanţat prin POR cu fonduri de 7,8 milioane de euro obţinute din economii la celelalte proiecte executate, contractul urmând să fie semnat în cursul acestei săptămâni. Declaraţia a fost făcută, miercuri, de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a anunţat într-o într-o conferinţă de presă că a fost încheiat ultimul proiect finanţat prin PIDU de reabilitare a 14 străzi, a unui pod şi a unui pasaj, modernizarea a două parcuri şi crearea de staţii modulare de transport public în comun în valoare de 41,8 de milioane de lei.

Lungu a ţinut să precizeze că Suceava este primul oraş din ţară care a finalizat implementarea proiectelor prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) finanţat prin POR.

lungu 2

Potrivit edilului-şef sucevean, noul proiect prevede modernizarea a zece străzi, trei poduri, dintre care unul peste râul Suceava, şi a unui pasaj peste calea ferată.

Ion Lungu a mai declarat că speră ca din economiile făcute la acest proiect, municipiul va accesa şi ultima finanţare alocată prin exerciţiul financiar european 2007-2014 prin care să fie continuată modernizarea zonei centrale a municipiului prin extinderea pietonalului inclusiv la Palatul Administrativ.

Municipiul Suceava a derulat prin PIDU cinci proiecte finanţate prin POR pe Axa 1.1, în valoare totală de 22 de milioane de euro prin care au fost reabilitate străzi, s-a modernizat zona centrală şi s-au construit două parcaje subterane,  construcţia Centrului Tradiţiilor Bucovinene, reabilitarea iluminatului public pe artera principală şi un proiect de supraveghere a spaţiului public din municipiu cu 72 de camere de luat vederi fixe şi 36 de camere mobile.


Intră acum și în grupul de