Lungu: „In week-end iubitorii de animale vin la adapost, iau caini acasa si le dau drumul inapoi pe strada”


Intră acum și în grupul de

Paza la adăposturile de câini din municipiul Suceava va fi întărită, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a arătat că a fost încheiat un contract cu o firmă de pază, în condiţiile în care s-a constatat că în week-end, când nu se asigura paza, dispar din adăposturi câte 20-30 de câini. „În week-end iubitorii de animale au mai mult timp şi vin la adăpost, iau câini acasă şi le dau drumul înapoi pe stradă”, a spus primarul care a adăugat că „se întâmplă lucruri ciudate acolo”.

adapost caini vagabonzi

Potrivit edilului-şef, pe perioada săptămânii, la adăposturi sunt atât paznicii cât şi angajaţi de la Domeniul public care îngrijesc animalele, dar că în week-end nu este asigurată paza şi doar pe timpul zilei sunt în zonă angajaţii care se ocupă de câini.

Totodată, primarul Sucevei a mai anunţat că municipalitatea va încheia un acord de asociere cu o asociaţie de protecţie a animalelor care se obligă să asigure hrana câinilor din adăposturi, va asigura dotarea blocului operator, microciparea câinilor şi tratamentul acestora în timp ce Primăria se va ocupa de prinderea câinilor fără stăpân, transportul acestora la adăpost, oferirea spre adopţie şi paza adăposturilor.

El a menţionat că Primăria îşi doreşte să găsească şi alţi parteneri cu care să gestioneze problema câinilor fără stăpân.

 


Intră acum și în grupul de