TAROM va relua din 17 noiembrie operarea curselor spre Suceava

Începând din 17 noiembrie, clienţii TAROM pot călători între Bucureşti şi Suceava în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică, la ora 12.50, cu sosire la ora 14.00 în Suceava, iar din Suceava se pleacă la 14.25, cu sosire în Capitală la 15.40 Bucureşti, se arată într-un comunicat al companiei.

Totodată, Tarom va relua şi zborurile spre Sibiu si Tg. Mureş care au fost sistate odată cu cele de pe Suceava.

„Ca urmare a solicitărilor de reintroducere a acestor rute, compania TAROM s-a arătat dispusă să poarte discuţii cu fiecare aeroport în parte cu scopul de a oferi pasagerilor săi cel mai bun produs în condiţii de siguranţă şi calitate. În urma acestor discuţii, au fost agreate soluţii de operare menite să răspundă pozitiv considerentelor de ordin economic, operaţional, demografic şi de imagine a companiei, avute în vedere anterior”‘, precizează comunicatul.

Consiliul Judeţean Suceava a anunţat că auditul tehnic efectuat la Aeroportul “Ştefan cel Mare” – Suceava de către Compania Naţională de Transporturi Aeriene SA. a fost transmis, miercuri, şi că potrivit acestuia, pregătirea profesională a personalului implicat în asigurarea serviciilor de handling a aeronavelor, precum şi starea tehnică a utilajelor  şi a mijloacelor de deservire a aeronavelor, existente în dotarea Aeroportului Suceava, sunt corespunzătoare şi nu au fost înregistrate neconformităţi.avion, pt stire Blue Air

CJ Suceava arată că în fiecare zi aterizează şi decolează o cursă în regim privat sau charter, precizând că doar în data de 23 octombrie au aterizat pe aeroportul sucevean patru aeronave ale unor companii din Israel, România, Rusia şi Croaţia.

CJ Suceava anunţa, vineri, că  după primirea rezultatului final a acestui audit al Tarom, cursele vor fi reluate în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică cu decolare de pe Otopeni la ora 12.50, aterizare la Suceava la ora 14.00, decolare de pe Suceava la ora 14.25 şi aterizare Otopeni la ora 15.40.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor a precizat că programul de zbor a fost modificat prin curse de zi, faţă de cel existent până la data de 27 octombrie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din sezonul rece (ceaţă) şi a lipsei din dotare a sistemului de balizaj şi a aparaturii de navigaţie aeriană tip ILS CAT II, cu ajutorul cărora se micşorează distanţa minimă de aterizare pe vizibilitate scăzută. El a subliniat că aceste probleme vor fi remediate în urma implementării proiectului de modernizare a aeroportului.

Până în prezent, Tarom opera zilnic curse pe aeroportul Suceava cu aterizare seara pe aeroportul sucevean şi decolare dimineaţa.

Aeroportul Suceava este modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană prin POS-Transporturi, contractul de execuţie fiind semnat în 9 august cu firma Tehnic Asist din judeţul Botoşani pentru modernizarea pistei de rulare, a balizajului, a turnului de control şi pentru amplasarea sistemului de navigaţie tip ILS, costul investiţiei fiind de 105 milioane de lei fără TVA.