Lungu: In colaborare cu CJ avem un nou proiect care prevede continuarea modernizarii zonei centrale


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, si primarul Ion Lungu sustin o conferinta de presa comuna la Primaria Suceava.

Ion Lungu:

„L-am invitat pe presedintele CJ la Primarie si ii multumesc pentru sprijinul acordat pana acum. Din eonomiile realizate pe proiectele PIDU, Suceava mai promoveaza un proiect suplimentar, de refacere a unor strazi, in valoare de 8 milioane de euro. Contributia municipalitatii e de 2 % din suma. Bulevardul George Enescu va fi refacut si va avea 4 benzi de circulatie.

Si pasajul de la Itcani va intra in reparatie capitala, la fel si podul de peste Suceava, din zona Itcani. Vom face tot posibilul ca in 21 de luni sa reusim sa terminam proiectul. De azi, trecem la licitatii si toate procedurile ce sunt necesare. In colaborare cu CJ avem un nou proiect, continuarea modernizarii zonei centrale. Vom moderniza in jurul Palatului Administrativ si o vom transforma in zona pietonala.

Catalin Nechifor:

„Il felicit pe primar si CL Suceava ca avem sansa sa fructificam o oportunitate. 8 milioane de euro nu inseamna putin. E un proiect ambitios care rezolva cateva elemente sensibile din Suceava. Important e ca planul intregeste un profil de municipiu si speram ca se va transforma zona intr-o piateta publica unde sucevenii sa vina cu placere. Asa cum ii sta bine unui oras european ar fi bine sa gandim si o solutie urbanistica a Casei Culturii.

Gandim deja proiectele pentru noile axe de finantare. Voi avea o discutie punctuala cu Adomnitei, la Dolhasca. Avem in vedere o ruta care leaga Suceava de Iasi. Avem nevoie de asa ceva. Avem in vedere o bretea care sa traverseze si municipiul Suceava si sa faca legatura cu Bosanci, Udesti, Liteni, Dolhasca si sa mearga la Iasi. Vrem un nou drum judetean modernizat.

Vom discuta la ora 17 cu managerii tehnici la Aeroport ca impreuna sa ne asumam un calendar foarte precis ca sa vedem exact cand vom inchide total traficul aerian pentru ca vreau un proiect mai avantajos ca timp si perspectiva de a zbura de la Suceava. Vreau ca din ianuarie sa incepem lucrarile la pista. Suntem in grafic cu turnul de control. Spargerea pistei va fi de durata si lucrarile sunt de amploare. Chiar daca va fi frig, planul e din ianuarie.

TAROM a anuntat public ca Suceava, Mures si Sibiu vor intra in programul de iarna. Vor fi zboruri de zi care tin cont de starea vremii si ceata de dimineata. Orarul de iarna va fi de 5 curse pe saptamana. Au fost discutii foarte multe si aprinse, dar am convins in final Tarom. Daca pastram cursa de iarna pentru dimineata, riscam sa intram in pierderi.”

Ori de cate ori voi fi solicitat pentru a ajuta la dezvoltarea unor proiecte importante, voi raspunde pozitiv cat imi permite functia si legea. Suntem parteneri in foarte multe activitati cu Suceava. Colaborarea administrativa e foarte buna pe acest palier cu municipiul.”

Lungu:

„Orice comisie la Termica e binevenita pana la un punct. Sunt politizate lucrurile in CL. Si in mandatul trecut si in cel actual am votat in unanimitate pentru o noua centrala. Nu am nimic impotriva si nici o emotie eu ca primar pentru o comisie la Termica. Nu am fost in AGA si nici in CA la Termica. Pe 6 noiembrie vor sa porneasca CAF-urile si sa dea caldura chiar inainte de a atinge termenul stabilit prin contract.”


Intră acum și în grupul de