Sanse reduse ca PSD Suceava sa aiba liste complete in judet


Intră acum și în grupul de

Candidatura primarului in exercitiu al comunei sucevene Fintinele, Vasile Hij, a fost contestata, de un candidat de consilier PRM, care a sesizat ca in lista depusa de acesta la Biroul electoral de circumscriptie exista o eroare in ceea ce priveste locul nasterii, care a fost trecut ca Fintinele in timp ce Hij s-a nascut in Radauti.

Judecatoria Suceava a respins contestatia, ca nefondata, dupa ce biroul electoral de local corectase eroarea in termenul legal, iar locul nasterii nu este o conditie pentru acceptarea unei candidaturi.

Decizia Judecatoriei Suceava a fost atacata la Tribunalul Suceava care, in data de 12 mai a infirmat solutia initiala si a dispus retragerea candidaturii lui Hij, hotarirea fiind definitiva si irevocabila, iar potrivit Legii alegerilor locale, fara cale de atac.

Hij a promovat, la Tribunalul Suceava, o cale extraordinara de atac, contestatia in anulare, motivind ca hotarirea Tribunalui contravine legislatiei electorale care a fost dezbatuta, vineri, iar Hij a schimbat obiectul caii de atac extraordinare, formulind contestatie la executare a hotaririi de retragere a candidaturii.

Dezbaterea acestei cereri a fost stabilita de Tribunalul Suceava pentru data de 17 mai, dar ultima zi de raminere definitiva a candidaturilor este 16 mai.


Intră acum și în grupul de