Stiu cum trebuie gestionati banii publici pentru ca eficienta sa fie maxima


Intră acum și în grupul de

Reporter -Domnule Vasiliu, ce ar trebui sa stie electoratul despre dumneavoastra?

Aurel Vasiliu -Am 51 de ani, am copilarit in Suceava, unde am urmat cursurile scolii generale nr.1 si am absolvit Liceul Economic. Aici am facut cunostinta cu meseria de comerciant, meserie pe care o practic de 31 de ani. Timp de 17 ani am fost sef de raion la magazinul Bucovina, la raionul de electrocasnice, iar dupa Revolutie, in 1992 , am fost printre primii care au parasit sectorul comercial de stat trecind in sectorul privat. In prezent conduc societatea Nord Electronic care este o reprezentanta a firmelor Samsung si Gorenie . Am fost rugbyst de performanta si am activat in prima echipa suceveana care a intrat in divizia A. De asemenea sunt membru fondator al Consiliului Judetean al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii.

R-Care a fost motivatia candidaturii dumneavoastra pentru functia de consilier local?

A.V.-Am crescut odata cu acest oras, care a avut la un moment dat o evolutie buna. L-am vazut cum a crescut, cum a ajuns un oras frumos, curat si elegant, care insa dupa Revolutie s-a degradat continuu. Eu nu pot sa suport aceasta situatie pentru ca imi pasa de acest oras si de aceea vreau sa vin in Consiliul Local pentru a repune lucrurile pe fagasul normal, pentru a face treburile gospodareste. E nevoie de o schimbare in abordarea problemelor, de o alta conceptie, de un alt mod de a privi lucrurile, mai responsabil si mai cu realism. Uitati-va numai la strategia de reparare a strazilor. In loc sa se toarne covoare asfaltice solide, se merge pe peticeala si se cheltuie an de an sume importante de bani pentru plombarea acelorasi gauri. Spre exemplu strada Mihai Viteazul care e cirpita de vreo 14 ani incoace fara insa se faca lucrari serioase. I-as invita pe edili la o plimbare pe jos, impreuna cu sotiile lor incaltate cu pantofi cu tocuri si sa vada daca vor capata aprecieri dupa aceasta plimbare.

R-Ce credeti ca ar trebui schimbat in municipiul Suceava?

A.V.-In municipiul Suceava trebuie sa creasca siguranta cetateanului. La ora actuala au inceput sa apara droguri in scoli, gastile de cartier sau luptele de ciini si nu este bine. Nu mai vorbesc de curatenie care acum se face mai mult electoral. Trei ani de zile municipiul Suceava a stat cum a stat din punctul de vedere al curateniei. Acum in sfirsit se vede ceva dar e clar ca totul este facut pompieristic. Ma deranjeaza ca se fac lucruri la repezeala in preajma campaniei electorale, pentru ca dupa aceea sa revenim la vechea stare de lucruri. Ma deranjeaza poluarea din municipiu, mirosul urit, ma deranjeaza ca nu este preocupare pentru a se rezolva problema ciinilor vagabonzi. Sunt multe alte lucruri care ar trebui schimbate, cum ar fi aspectul blocurilor care a ramas ca in comunism. Aspect cenusiu, tern, care face ca Suceava sa semene cu cele mai prafuite orase din lumea necivilizata. Or, apropierea de Uniunea Europeana, trebuie sa ne gaseasca altfel. Trebuie sa vina un nou Consiliu Local, cu oameni mai gospodari, care sa dea o alta fata orasului. Municipiul Suceava este ramas foarte mult in urma fata de alte municipii din tara.

R-Credeti ca meseria de comerciant este un atuu pentru dumneavoastra in aceste alegeri?

A.V.-Este un avantaj pentru ca ma cunoaste foarte multa lume iar oamenii stiu sau au vazut ce am realizat eu. Pe linga aceasta stiu foarte bine ce se intimpla in comert si pot fi de mare ajutor comerciantilor, mai ales celor din bazar care isi desfasoara activitatea in conditii foarte grele. Acolo sunt oameni bolnavi, iar speranta lor de viata nu se ridica nici macar la media tarilor foarte slab dezvoltate. E foarte greu sa stai acolo in frig iarna si la temperaturile inalte vara, intr-o atmosfera poluata, fara ca aceste conditii sa nu-ti afecteze sanatatea. Pentru ca am minuit foarte multi bani la viata mea, pot sa va asigur ca stiu foarte bine sa chibzuiesc fiecare leu , stiu exact cum trebuie gestionati banii pentru ca eficienta cheltuirii lor sa fie maxima..


Intră acum și în grupul de