Ioan BALAN-mesaj in cazul TERMICA: ”USL or minte or vrea să ascundă adevărul


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, este de părere că USL Suceava a ratat șansa de a dezvălui așa-zisele nereguli de la Termica. Reacția parlamentarului sucevean survine la puțin timp după ce majoritatea USL din Consiliul Local al municipiului Suceava a respins în ședința de joi, 31 octombrie, proiectul consilierilor democrat liberali privind constituirea unei comisii de anchetă a activităţii societăţii comerciale Termica SA aflată în procedură de insolvenţă.

”USL ratează șansa de a dovedi în vreun fel că PDL este implicat prin oameni de-ai săi în activități așa-zis ilegale de la Termica. Prin împiedicarea constituirii unei comisiei de anchetă la Termica tragem concluzia că aceasta ar fi putut scoate la iveală anumite nereguli patronate de către USL sau de oameni apropiați USL-ului”, a declarat liderul organizației municipale Suceava a PDL.

Ioan Bălan consideră că această comisie era necesară pentru a da răspunsuri la o serie de întrebări care circulau de ceve vreme în spațiul public, întrebări lansate de la vârful unor formațiuni politice.

ioan balan 2

”Comisia trebuia să răspundă printre altele la următoarele întrebări: dacă se poate dovedi că vreo persoană din vreun partid politic anume se poate face vinovată de situația de la Termica; dacă vreo firmă furnizoare de materie primă a fost favorizată cumva la plată și dacă da cine a dispus; cine a aprobat achiziționarea de certificate CO2; dacă există implicare politică în conducerea firmei de insolvență care se ocupă de administrarea judiciară a societății Termica și dacă da din ce zonă politică; cum s-a constituit datoria pe care Termica vrea ca deliberativul local să o recunoască”, a explicat președintele PDL Suceava.

Ioan Bălan crede că nu se susține argumentul consilierilor USL potrivit căruia nu este necesară constituirea comisiei de anchetă întrucât comisia de analiză a situației patrimoniale de la Termica înființată prin hotărârea Consiliului Local numărul 158 din 4 septembrie 2012 tocmai și-a depus raportul. ”Lăsând la o parte faptul că raportul nu a fost depus în termen el a fost semnat doar de consilierii USL, cinci la număr, trei de la PSD și doi de la PNL. Având în vedere faptul că raportul depus nu răspunde la nici una din întrebările de mai sus consider că USL or minte or vrea să ascundă adevărul. Minte atunci când iese cu un maldăr de dosare și amenință cu dezvăluirea de ilegalități la Termica și aduce acuze unei părți politice din Consiliul Local Suceava sau prin votul dat împotriva înființării comisiei știe despre aceste lucruri însă aranjamentele politice de astăzi fac imposibilă aflarea adevărului”, a spus Bălan, care a ținut să întărească faptul că pentru blocarea constituirii comisiei de anchetă au votat toți consilierii USL.


Intră acum și în grupul de