ANDRESA CRAIUT si COSMIN BALAN, Miss si Mister Boboc 2013, la „Colegiul Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

DSC_2965_resizeBobocii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au avut marea şansă de a fi fost pentru o seară (1 noiembrie 2013), la Hollywood. Chiar dacă a fost doar un exerciţiu de imaginaţie, nimic nu le-a stat în cale şi au trăit balul la intensitate maximă în Statele Unite, într-o atmosferă marcată de muzică, film, artă, muncă multă şi seriozitate, deşi totul s-a desfăşurat la Toaca Bellevue în Gura Humorului.

Aşa cum s-a putut vedea pe afiş, pe bilete şi pe invitaţiile tipărite de sponsorul generos din fiecare an, Tipografia Terra Design, viitorii absolvenţi au gândit balul ca o evadare peste ocean, cu tot ce ţine de specificul unui spaţiu al vedetelor cu nume sonore. De aceea tema a fost Hollywood Night, iar invitaţia adresată publicului, „dress to impress!” a fost respectată. Sala a strălucit prin eleganţă şi bun gust, rochii mai lungi şi mai scurte, cravată, papillon, bune maniere. Ţinutele celor din sală au fost pe aceeaşi notă cu organizarea spectacolului, de clasă.

DSC_2772_resizePe covorul roşu au păşit 8 perechi, fete şi băieţi de clasa a IX-a, cu emoţii, ezitări, dar cu dorinţa de a impresiona şi de a atrage votul publicului. Prezentarea acestora s-a făcut printr-un film scurt cu titlul „Le Miracle”, realizat de dl. profesor George Checheriţă care, ca în fiecare an, a monitorizat activitatea organizatorilor. Filmul a înfăţişat publicului, pe fundalul unei toamne plină de culoare şi de căldură, cele opt perechi de candidaţi la titlu într-un mod original, în aer liber. Un film reuşit ca structură, concepţie şi mesaj ne-a făcut cunoştinţă cu 16 tineri care se regăseau şi pe panourile mari din jurul scenei, în fotografii alb – negru, expuse pentru public.

Prezentatorii au făcut ca spectacolul să fie unul de înaltă ţinută, este vorba despre 6 elevi din clasele a XII-a, Ana Maria Mardare (XII A), Ruxandra Vatavu (XII D), Doriana Volanschi (XII A), Adrian Lazarec (XII A), Şerban Paşcovici (XII D), Sebastian Păduraru (XII B) care nu au avut nicio ezitare, cu prezenţă de spirit, spontani, cu ţinute de Hollywood, plini de strălucire şi eleganţă.

DSC_2788_resizeEi au deschis spectacolul şi au invitat bobocii să se prezinte personal. Prezentările acestora au fost foarte bine gândite şi cu detalii semnificative pentru personalitatea fiecăruia dintre ei. Cititul se pare că este una dintre pasiunile candidatelor la titlu, surprinzător pentru o generaţie a calculatorului, dar lucru reflectat clar de intervenţiile şi evoluţia ulterioară.

Următoarea probă a fost cea de cultură generală prin care au fost testate cunoştinţele de geografie şi literatură ale concurenţilor, dar nu numai. Noutatea a constat în faptul că tema spectacolului a impus şi o bibliografie obligatorie, alegerea nu a fost uşoară, dar regizorul american Quentin Tarantino a fost cel despre care publicul a avut multe de învăţat din răspunsurile la întrebări despre activitatea acestuia. Bobocii s-au descurcat, mai mult sau mai puţin, dar în general au făcut faţă celor trei întrebări de pe bilete.

DSC_2898_resizeProba la alegere care şi-a propus să testeze creativitatea bobocilor, s-a încadrat în tema spectacolului. Toate perechile au muncit serios pentru a demonstra talent, memorie, imaginaţie, spontaneitate, umor şi se poate spune că la această probă toţi au fost câştigători. Crina Ucraineţ şi Ionuţ Gheorghiu au avut un număr de pantomimă reuşit, cu background divers şi cu mult umor. Oana Bilan şi Iura Danilevschi au interpretat o scurtă piesă de teatru cu talent şi într-un grai moldovenesc destul de greu de confundat, ţinând cont că Iura este din republica Moldova, iar Oana a trebuit să se adapteze, chiar ea a recunoscut că nu i-a fost uşor. Maria Manuela Manea şi Bogdan Catargiu au fost actori într-o piesă despre societatea actuală, despre lipsa de cultură şi preocupările lipsite de sens ale multora. Amalia Cojocar şi Bogdan Macovei au fost actori de Hollywood, Amalia a fost Marilyn Monroe şi a reuşit să o imite perfect într-un număr de pantomimă care a încântat publicul. Andresa Crăiuţ şi Sebastian Bîrsan au folosit un panou mare pentru a realiza un joc de lumini şi umbre despre iubire şi tandreţe, cu talent şi pe un fundal sonor foarte bine ales. Bianca Andronic şi Adrian Macovei au avut un moment reuşit, o interpretare bine jucată pe un text bine ales. Cosmin Balan şi Ionela Orhean au avut un dans care a îmbinat mai multe stiluri, plin de ritm, mişcare energică şi cu impact asupra publicului. Răzvan Catargiu şi Monica Rusu au îmbinat pantomima cu dansul şi muzica, stârnind aplauzele publicului.

Proba care a creat probleme dar care a testat foarte bine imaginaţia şi abilităţile participanţilor a fost cea în care perechile au avut de îndeplinit câteva sarcini bine alese şi solicitante: acordarea primului ajutor în caz de leşin, devorarea unor prăjituri legaţi la mâini şi la ochi, desenarea portretului partenerului în viziune proprie, sunt doar câteva dintre sarcinile găsite pe biletele trase la sorţi.

DSC_2946_resizeProbele au fost delimitate fie prin intervenţia elevilor organizatori din clasele a XII-a, fie prin intrarea pe scenă a invitaţilor speciali. Este vorba despre Ervin (beatbox), semifinalist la Românii au talent, Bogdan Vlădău care a avut un program de 45 de minute, Diana Căldăraru, humorenca finalistă la Românii au talent, Lorisax si Chantal care au scos publicul la dans şi au cântat până dimineaţă, Dj Kiss Fm pentru after party.

Un spectacol adevărat şi de înaltă ţinută înseamnă repetiţii, coregrafie, dansuri dificile şi multă, multă muncă. Spectacolul l-au făcut elevii din clasele a XII-a care au interpretat 3 genuri diferite sub îndrumarea celor doi coregrafi, Oana şi Andrei. Este vorba despre Jive cu 11 perechi, Tango cu 10 perechi şi Buddha Bar, un dans care a antrenat 30 de persoane. Impecabilă interpretarea, ţinutele, şi din nou eleganţa dansatorilor. Tot printre momentele foarte reuşite au fost şi cele două intervenţii ale unor dansatori premiaţi la concursuri de dans sportiv.

Procedura de votare a fost comunicată publicului care urma să aleagă dintre cele 8 fete şi dintre cei 8 băieţi de pe spatele biletului, procentul fiind de 75%. Procentul juriului a fost de 25%. Juriul a avut o sarcină foarte dificilă, alegere aproape imposibilă, toţi candidaţii, băieţi şi fete au avut o prestaţie aproape perfectă. Din juriu au făcut parte : Mihaela Ursaciuc, director Colegiul „Alexandru cel Bun”, Gabriela Bejan – reprezentant sponsor principal Terra Design, Manuela Duprii – make up artist, Dorin Andriescu – antrenor, preşedinte Federaţia Internaţională de Dans Sportiv, Eliszabetha Irina Rusu – preşedinte Consiliul Elevilor.

Decizia asupra unor eventuali câştigători fiind imposibil de luat, s-a convenit să se atribuie titluri pentru toate perechile. Miss şi Mister Eleganţă – Ioana Orheian şi Ionuţ Gheorghiu, Miss şi Mister Creativitate – Oana Maria Bilan şi Sebastian Bîrsan, Miss şi Mister Naturaleţe – Amalia Andreea Cojocar şi Bogdan Macovei, Miss şi Mister Inventivitate – Maria Manuela Manea şi Bogdan Catargiu, Miss şi Mister Spontaneitate – Monica Rusu şi Răzvan Catargiu, Miss şi Mister Timiditate – Bianca Andronic şi Adrian Macovei, Miss şi Mister Popularitate – Crina Ucraineţ Creţu şi Iura Danilevschi. Şi totuşi… a fost şi o pereche câştigătoare a titlului de Miss şi Mister Boboc 2013,  la Colegiul « Alexandru cel Bun « : Andresa Crăiuţ şi Cosmin Balan.

Emoţii de final, emoţii că s-a terminat o pagină extraordinară din albumul de amintiri, flori, aplauze, lacrimi, mulţumiri, fotografii, aşa s-a încheiat ceea ce am putea numi cu certitudine un adevărat spectacol, muncit serios şi cu responsabilitate. Mulţumirile se îndreaptă firesc spre părinţii care au înţeles că trebuie să susţină curajul copiilor trecuţi de preselecţie, spre organizatorii care au realizat că munca serioasă şi sacrificiile pot duce doar la succes, spre profesorii care le-au fost alături şi i-au înţeles, spre sponsorii care ca în fiecare an susţin valoarea şi încurajează arta, spre toţi cei care într-un fel sau altul au contribuit la reuşita unei seri la Hollywood… la Gura Humorului.

Prof. Luminiţa Cîmpan şi Ana Maria Mardare, XII A, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de