3,6 tone de carne de pui de la Avicola Calarasi, retrase de la vanzare in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava a intrat o cantitate de 16,2 tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi din care 12,6 tone a fost comercializată, iar 3,6 tone au fost sechestrate până când se vor finaliza analizele de laborator privind siguranţa alimentară.

florin sinescu2

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, luni, că a dispus verificarea intrărilor de carne de pui de la Avicola Călăraşi în judeţul Suceava, fiind vizate hypermarket-urile, spitalele şi cantinele liceelor.

Au fost verificate cu această ocazie şi procedurile interne de recepţie a mărfurilor şi s-a constat că acestea sunt respectate şi că nu au existat în perioada menţionată produse de pasăre respinse la recepţie sau dirijate către neutralizare. „În urma verificărilor făcute atât la magazinele de profil cât şi la unităţile alimentare ale unităţilor de învăţământ o cantitate importantă de carne se află în acest moment retrasă de la comercializare, mai precis 3677,3 kg.  În urma rezultatelor analizelor de laborator se va stabili dacă este conformă şi se va lua decizia dacă această carne se va întoarce în galantare sau va fi distrusă”, a declarat prefectul Florin Sinescu.

 El a arătat că la Selgros a fost adusă o cantitate de 16.061 de kilograme de carne de pui, din care s-a comercializat o cantitate de 12.589 kilograme şi a fost sechestrată o cantitate de 3.472 kilograme. La Carrefour a intrat o cantitate de 108,5 kilograme care a fost sechestrată în totalitate, iar la cantina şcolii din Gura Humorului a intrat o cantitate de 120 de kilograme din care 23,2 kilograme a fost consumată şi 96,8 kilograme a fost sechestrată.


Intră acum și în grupul de