Profesorii de la Scoala Herla au cerut sprijinul ISJ Suceava pentru a-si primi salariile pe septembrie si octombrie


Intră acum și în grupul de

ISJ Suceava a solicitat sprijin Prefecturii Suceava pentru soluţionarea problemei de la Şcoala Herla din comuna Slatina pentru ca profesorii să-şi primească drepturile salariale şi să nu fie afectat procesul de învăţământ şi a informat MEN despre situaţia înregistrată la această şcoală.

Laura Hacman

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, Laura Hacman, un grup de aproximativ 30 de cadre didactice de la Şcoala Herla din comuna suceveană Slatina a venit luni la sediul ISJ Suceava solicitând sprijin inspectorului şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, pentru a putea intra în drepturile salariale cuvenite în condiţiile în care aceştia nu şi-au mai primit salariile din luna septembrie.

Hacman a arătat că profesorii au spus că primarul comunei Slatina nu a acţionat în conformitate cu legea finanţelor publice şi nu a deschis linia de creditare pentru plata salariilor cadrelor didactice de la şcoala Herla.

Ea a precizat că inspectorul şcolar general al judeţului Suceava le-a explicat cadrelor didactice ale şcolii respective că deblocarea situaţiei din punct de vedere financiar nu este de competenţa ISJ Suceava şi i-a anunţat demersurile făcute de conducerea şcolii respective, dar şi de ISJ Suceava.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că o parte dintre profesorii care au venit, luni, la sediul ISJ nu au intrat la ore, restul fiind cadre didactice în învăţământul preşcolar şi primar, nefiind afectat procesul de învăţământ întrucât este vacanţă.


Intră acum și în grupul de