Adolescenta din Vicovu de Sus retinuta. Ea a acuzat ca a fost violata, dar in instanta a prezentat altfel faptele


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni fac un apel ca cetăţenii să nu zădărnicească actul de justiţie prin mărturii care nu sunt adevărate, arătând că numai în ultimele patru zile poliţiştii suceveni au reţinut şi au introdus în arestul IPJ Suceava două persoane pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Astfel, vineri,  poliţiştii oraşului Vicovu de Sus au dispus începerea urmăririi penale faţă de Gheorghe C., de 28 ani, localnic, sub aspectul comiterii infracţiunii de „mărturie mincinoasă”,  iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a confirmat începerea urmăririi penale dispunând prin ordonanţă motivată, luarea măsurii preventive de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore.

Acesta este acuzat că, în calitate de martor în procesul penal aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi, în care un alt cetăţean este inculpat, în declaraţiile date, a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la aspectele esenţiale asupra cărora a fost întrebat.

De asemenea, în urma continuării cercetărilor privind reclamaţia lui I.L., de 16 ani, din oraşul Vicovu de Sus, din data de 17.07.a.c., care a sesizat faptul că a fost victima infracţiunii de viol, autor fiind B.Emanoil, s-au stabilit că adolescenta,  în calitate de parte vătămată şi parte civilă în procesul penal aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi, în care B.Emanoil este inculpat de comiterea infracţiunilor de „viol”, “lipsire de libertate în mod ilegal” şi “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, a făcut declaraţii mincinoase, prezentând o altă situaţie de fapt, decât cea reală în scopul de a zădărnici cercetarea judecătorească spre a-l favoriza pe inculpatul Emanoil B.care  e arestat preventiv în cauză.

Faţă de situaţia de mai sus, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de I.L. sub aspectul comiterii infracţiunii de „favorizarea infractorului”, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a confirmat începerea urmăririi penale.

Totodată  poliţiştii au dispus în 07.11.2013, luarea măsurii preventive de reţinere a susnumitei pentru 24 de ore.

Cea în cauză a fost introdusă în arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să dea dovadă de spirit civic şi responsabilitate juridică în momentul în care sunt solicitaţi să participe în diverse forme la înfăptuirea actului de justiţie, astfel de comportamente care duc la zădărnicirea eforturilor oamenilor legii şi la consumul unor resurse materiale şi umane importante, nefiind tolerate şi urmând a fi pedepsite conform prevederilor legale, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.viol


Intră acum și în grupul de