Doar intr-o saptamana, amenzi de 120.000 de lei pentru infractiuni silvice


Intră acum și în grupul de

În ultima săptămână poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori, a furtului, prelucrării, transportului şi comercializării  materialului lemnos pe raza judeţului Suceava, constatând şase infracţiuni din care trei de tăiere ilegală de arbori şi trei de furt de arbori, au fost aplicate 315 sancţiuni în sumă totală de 119.190 lei şi s-a confiscat material lemnos în valoare de 19.279 lei.

lemne

Poliţia Suceava arată că Liviu Ţ.   din comuna Iacobeni, a tăiat fără drept şi sustras de pe proprietatea lui Petru V. din localitate, 30 arbori din care 19 marcaţi şi 11 nemarcaţi, urmând a se stabili cantitatea de material lemnos şi  valoarea prejudiciului. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori;

Totodată, agenţii posturilor de poliţie Cârlibaba şi Ciocăneşti, au oprit pe D.N. 18, pe raza comunei Cârlibaba autoutilitara cu remorcă condusă de Ionel N. din comuna Slatina, care transporta cantitatea de 28,80 mc. lemn lucru răşinoase, fără aviz de însoţire, motiv pentru care s-a luat măsura reţinerii materialului lemnos pentru stabilirea provenienţei şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu suma de 4.000 lei.


Intră acum și în grupul de