PDL Suceava e decis sa nu mai fie părtaș la ”urâțirea Sucevei”

PDL Suceava a decis că este momentul ca nici un proiect urbanistic care are ca efect urâțirea municipiului reședință de județ și în special a bulevardului principal să nu mai fie susținut în Consiliul Local. Președintele organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a declarat că decizia a fost luată în ședința Biroului Permanent Municipal de la finele săptămânii trecute.

Ioan Bălan a explicat că ideea de a nu mai vota nici un ”proiect de urâțire” a Sucevei a pornit de la un grup de cetățeni nemulțumiți că bulevardul principal s-a transformat ”într-o alee din bazarul de la Istanbul” și care i-au solicitat să ia atitudine în Consiliul Local.

ioan balan 2

”În ultima ședință a Biroului Permanent Municipal am luat hotărârea ca în Consiliul Local Suceava să nu mai fim de acord cu niciun proiect de urâțire a municipiului pe tot parcursul bulevardului principal de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieșirea spre Botoșani. Ideea aceasta a pornit de la un grup de cetățeni care mi-au spus – domnule deputat Bălan, luați vă rog poziție în Consiliul Local Suceava pe acest subiect. Nu vedeți că bulevardul principal s-a transformat într-o alee din bazarul turcesc de la Istanbul? Hotărârea am luat-o și după ce am constatat multitudinea de cereri de eliberare a autorizațiilor de construire ce vizează această zonă care este definitorie pentru municipiul Suceava având în vedere că este traversată de drumul european E 85. Astăzi, oamenii în loc să vadă ceva frumos pe bulevardul principal rămân doar cu o imagine care pe alocuri este de-a dreptul dezolantă”, a explicat liderul municipal al PDL Suceava. Democrat liberalii, a precizat deputatul Ioan Bălan, vor fi de acord incă cu noi intervenții la fațadele blocurilor și cu eventuale extinderi după ce va fi aprobat Planul Urbanistic General.