PDL Suceava e decis sa nu mai fie părtaș la ”urâțirea Sucevei”


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava a decis că este momentul ca nici un proiect urbanistic care are ca efect urâțirea municipiului reședință de județ și în special a bulevardului principal să nu mai fie susținut în Consiliul Local. Președintele organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a declarat că decizia a fost luată în ședința Biroului Permanent Municipal de la finele săptămânii trecute.

Ioan Bălan a explicat că ideea de a nu mai vota nici un ”proiect de urâțire” a Sucevei a pornit de la un grup de cetățeni nemulțumiți că bulevardul principal s-a transformat ”într-o alee din bazarul de la Istanbul” și care i-au solicitat să ia atitudine în Consiliul Local.

ioan balan 2

”În ultima ședință a Biroului Permanent Municipal am luat hotărârea ca în Consiliul Local Suceava să nu mai fim de acord cu niciun proiect de urâțire a municipiului pe tot parcursul bulevardului principal de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieșirea spre Botoșani. Ideea aceasta a pornit de la un grup de cetățeni care mi-au spus – domnule deputat Bălan, luați vă rog poziție în Consiliul Local Suceava pe acest subiect. Nu vedeți că bulevardul principal s-a transformat într-o alee din bazarul turcesc de la Istanbul? Hotărârea am luat-o și după ce am constatat multitudinea de cereri de eliberare a autorizațiilor de construire ce vizează această zonă care este definitorie pentru municipiul Suceava având în vedere că este traversată de drumul european E 85. Astăzi, oamenii în loc să vadă ceva frumos pe bulevardul principal rămân doar cu o imagine care pe alocuri este de-a dreptul dezolantă”, a explicat liderul municipal al PDL Suceava. Democrat liberalii, a precizat deputatul Ioan Bălan, vor fi de acord incă cu noi intervenții la fațadele blocurilor și cu eventuale extinderi după ce va fi aprobat Planul Urbanistic General.


Intră acum și în grupul de