PDL vrea in 2014 un buget de dezvoltare a orasului Suceava

Președintele organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a declarat că democrat liberalii din Consiliul Local Suceava se vor bate ca pentru 2014 să fie aprobat un buget de dezvoltare a orașului, arătând că aceeași atitudine ar trebui să o aibă și reprezentanții celorlalte formațiuni politice. În afară de lucrurile absolut necesare, a spus Bălan, ar trebui avute în vedere mai mult domeniile în care s-a investit puțin și fără a fi exprimată o viziune clară a municipalității și anume sport și cultură.

sedinta CL Suceava1

În opinia liderului PDL, dintre activitățile sportive ar trebui sprijinite în primul rând cele în care s-au obținut performanțe remarcabile precum handbalul. ”Și activitățile culturale trebuie susținute. Când spun susținute nu mă gândesc doar la cele câteva acțiuni desfășurate cu sprijinul unor consilieri locali care au transformat acțiunile culturale în mari paranghelii cu mese populare”, a subliniat Bălan. El crede că ar fi momentul ca la Suceava să fie înființată o trupă de teatru.

”Mă gândesc concret că poate și Suceava să aibă la nivel cultural ceea ce are municipiul Botoșani. Am văzut în ultima vreme tot mai mulți decidenți politico- administrativi extrem de admirativi la ceea ce se întâmplă din punct de vedere cultural în municipiul vecin. Cred că este vremea să susținem și noi la Suceava înființarea unei trupe de teatru și poate și în zona muzicală să facem ceva concret. Cred că ni s-ar putea spune că avem fanfară. În regulă, este ceva dar poate nu toată lumea vrea să asculte doar fanfară”, a spus Bălan, care a adăugat că în perioada următoare vor fi dezbateri ample pe marginea bugetului municipiului Suceava pe anul 2014.