Ion Iliescu reia tezele privind salariile mari din sectorul privat


Intră acum și în grupul de

Seful statului a declarat intr-o emisiune TV la Romania 1 ca imaginea proasta a parlamentarilor este nedreapta.

Presedintele Iliescu gaseste incorect ca populatia sa-i catalogheze pe toti parlamentarii si demnitarii drept „hoti si necinstiti” pentru ca si intre acestia sunt „oameni si oameni”.

Ion Iliescu afirma ca, in pofida responsabilitatilor majore, salariile parlamentarilor sunt mult mai mici decat ale unor angajati in posturi importante din sectorul particular.

Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman, Marian Milut, afirma ca seful statului nu face diferenta dintre banii publici din care sunt platite salariile parlamentarilor si banii castigati de la clienti in sectorul particular.

Marian Milut a subliniat ca un functionar public are un salariu mai moderat fiindca slujba sa este sigura, mai putin afectata de schimbarile neprevazute in economie.

El precizeaza ca, in acelasi timp, mai ales in cazul demnitarilor statului, exista o serie de alte facilitati- masini, telefoane, secretare, birouri -pentru care nu platesc nimic.

Nu este pentru prima data cand presedintele Ion Iliescu face declaratii referitoare la nivelul salariilor din sectorul particular.

El a lansat ideea impozitarii salariilor mari din sectorul privat cu 80 la suta.

Seful statului s-a opus si proiectului de cota unica de impozitare a salariilor.

Introducerea cotei unice de impozitare a salariilor a fost propusa de Ministerul Finantelor pentru a scoate la suprafata munca la negru si pentru cresterea veniturilor colectate la bugetul de stat.

Ion Iliescu si-a argumentat opozitia fata de cota unica prin faptul ca i-ar avantaja pe bogati in defavoarea celor cu venituri mici.


Intră acum și în grupul de