Suceveni implicati in doua grupari infractionale ce au traficat aproape 600.000 de pachete cu ţigări

Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu poliţişti din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.T.P.F. Iaşi – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, D.G.A.- Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani şi I.P.J.Botoşani- Serviciul  de Investigare a Fraudelor Botoşani, fac cercetări din luna februarie a acestui an în cadrul a două dosare penale au acţionat pentru destructurarea mai multor grupări infracţionale organizate ce acţionau  pe  zona de nord a judeţului Botoşani, la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, săvârşind în mod organizat şi repetat  infracţiuni de contrabandă în detrimentul bugetului de stat.

În cursul cercetărilor s-a stabilit că  grupările infracţionale organizate ce fac obiectul celor două  dosare penale înregistrate pe  rolul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani au traficat, în perioada  februarie – noiembrie 2013, cantitatea de 597.351 pachete de ţigări introduse prin contrabandă în ţară,  reuşindu-se în perioada de monitorizare  confiscarea cantităţii de aproximativ 100.000  pachete de ţigări de diferite mărci.

Pentru anihilarea grupărilor infracţionale organizate au fost efectuate în cele două dosare, la data de 11 noiembrie 2013, un număr de 78 percheziţii domiciliare, de către  procurori din cadrul  D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani împreună cu  poliţişti din cadrul B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O.Timişoara, I.T.P.F.Iaşi- Serviciul Teritorial al  Poliţiei de  Frontieră Botoşani, D.G.A.- Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani,  I.P.J. Botoşani- Serviciul de Investigare a Fraudelor, I.P.J.Suceava- S.A.S., I.J.J. Suceava.

În cele două dosare penale sunt cercetate în calitate de învinuiţi un număr de 75 de persoane din judeţul Botoşani, dar şi din Suceava, Neamţ şi Timişoara, faţă de care au fost emise mandate de aducere ce urmează a fi puse în executare  de către poliţiştii susmenţionaţi, învinuiţii urmând a fi  conduşi la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani pentru audieri şi dispunerea unor eventuale măsuri procedurale.