Zece suceveni s-au inscris deja la cursul romano-olandez de autism, unic in Romania, care se va desfasura in municipiu


Intră acum și în grupul de

AutismUn număr de zece suceveni s-au înscris deja pentru a participa la cursul româno-olandez de autism, unic în România, care se va desfăşura la Suceava cu sprijinul Asociaţiei „ALECS GROUP” Suceava împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Centrul Medical Pedagogic Olanda, Centrul Român de Intervenţie Socială şi Psihoterapeutică.

Cursul va aborda AUTISMUL SI SINDROMUL DOWN şi TEHNICILE MODERNE DE INTERVENTIE PSIHOTERAPEUTICA, fiind adresat oricărei persoane care doreşte să lucreze cu copii cu AUTISM (părinţi, profesori, elevi, studenţi sau orice altă categorie profesională).

“Cursanţii care deţin diplomă de bacalaureat şi de licenţă, vor primi la finele iniţierii o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii şi Educaţiei, ce le va da dreptul să lucreze cu mai mulţi copii autişti. Nu se ţine cont de profesia persoanelor înscrise! Persoanele fără diplomă de bac, părinţi, sau bunici, care vor urma aceste cursuri, vor avea dreptul să lucreze doar cu copilul autist pe care îl au acasă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Constantin Alecsa, preşedintele „ALECS GROUP” Suceava.

El a mai spus că acest curs va demara în momentul în care vor exista 40 de înscrişi (numărul necesar pentru organizarea unei grupe), durata cursului fiind de 120 de ore.

Potrivit organizatorilor, la curs vor fi tratate subiecte precum: Intervenţia psihoterapeutică asupra copiilor autişti aflaţi în familie şi instituţionalizaţi – TEACCH, PECS; Sindromul Down – metoda “SMALL STEPS” predată în Universitatea Mc. Guire – Australia; Prezentări video la fiecare curs. Prezentări de cazuri; Trăsăturile specifice autismului (medicale, motorii, de personalitate, de limbaj, de comunicare etc.); Pre – terapia în cazul copilului autist, metoda GIVE ME 5; Teste de evaluare şi diagnostic; Dezvoltarea cognitivă şi a autonomiei; Probleme legate de sexualitatea autistului; Demonstraţii practice cu copii la curs etc.

Înscrieri şi relaţii, la numărul de telefon: 0722/346.825 sau 0741/393.409.


Intră acum și în grupul de